bugün

istanbul

dünyanın en büyük köyü.
ve bu köyü kasaba kültürü ile yönetiyorlar. insanlara kent kültürü ortak yaşam alanı ve bir arada yaşama sorumluluğu veremiyorlar.
yaşam ve güzellik adına bir tane örnek gösterilecek proje var mı?

taksim meydanı adeta inşaat şantiyesi. istiklal caddesi arka sokaklar gibi, insanın içini karartıyor. yanardağın külleri altında kalmış gibi her şey gri renksiz kokusuz yeşilsiz.

ben olsam taksim meydanı veya galatasaray lisesi önüne bir piano koyarım. orada bekleyen çevik kuvvet polisi içine devlet konservatuvarı öğrencisi veya orkestralarda görevli pianistlerden bir kaçını polis üniforması techizatı giydirip polislerin arasına koyarım.

tabi ki meraklı insanlar gençler gelip piano ile oynayacaklar onu kurcalayacaklar çalmasını bilmediklerinden rahatsız edeci ses çıkaracaklar.
polis olan pianistler gençleri orada ki insanlara müdahale ederek öyle değil böyle çalacaksınız diye popüler hareketli 1-2 paça çalmaları ne güzel olur?
https://www.youtube.com/watch?v=SH6-PVn8HVE

hatta yine devlet güzel sanatlar akademisinde okuyan ve dans bale vb sahne sanatları okuyan öğrencileri de bu kurguya dahil ederekk oradan geçen sıradan insanlar gibi müzik eşliğinde dans etmelerini düşünün.

bu tür kurguları çoğaltarak belediye istanbulun metro avm içinde cadde ve meydanlarda koyacağı bu müzik aletlerini çalmaya gelen insanların bazen bir çöpçü kılığında, bazen bir zabıta kılığında, bazen bir 112 acil sağlık ekibi kılığında, bazen itfaiyeci veya kağıt toplayan çocuk simitçi kılığında sıradan vatandaş olarak keman saz gitar piano gibi müzik aletlerini çaldığını hayal edin.
yoldan geçen insanlardan bazılarının müziğe katılıp dans ettiğini oynadığını halay çektiğini hayal edin.
https://www.youtube.com/watch?v=ZSnpwXU2_3c
bu tür etkinlikler ile hiç olmazsa belediye sanatçılara öğrencilere destek vermiş onlara kaynak sağlamış olur.
çıkın bakın istikklal caddesine, sokaklarda virüs gibi dolaşan yaratıklar. inanın bu virüsleri temizlemenin en güzel yolu onlara yaşam alanı bırakmamak. bu dediklerim yapılırsa onlara yaşam alanı kalmaz.

ama yapamazlar.
ne demek istediğimi anlayacak bir dünyaları yok.