britney spears

9 yıldan beri sadece ülkemizde 25'i aşkın video klibi yayınlanmış, hit listesine oturmayan tek bir şarkısı yayınlanmamış, daha 18 yaşında çıkış albümleri kolay kolay kırılamayacak satış rekorları kırmış, her yıl mtv müzik ödüllerinin vazgeçilmezi olmuş,sahne şovları dünyanın tüm ülkelerinde tekrar tekrar banttan yayınlanmış pop-ikon.

o bir semboldür, dünya popüler tarihine geçmiş bir ikondur. adı michael jackson, madonna, gibi isimlerle aynı listeye çoktan girmiştir. yaptığı en büyük hata, 2 tane çocuğu arka arkaya doğurmak olmalı ki bu sebepten fiziksel görünümünü düzeltememiş, sahneye şişman çıkmak zorunda olmak da, içinde bulunduğu ruhsal durumdan çıkmasını iyice güçleştirmiştir.

britney, bir dansçı bozmasıyla yaptığı, yürümeyeceği baştan belli saçma bir evliliği arka arkaya yaptığı iki çocukla taçlandırdı ki yaptığı en büyük hata buydu. o çocukların zamanı şimdi değil, bir 10 yıl kadar sonra olmalıydı. 3 albüm daha çevirmeli 5 reklamda daha oynamalı, 2 turne daha vermeli ondan sonra etmeliydi özel hayatıın içine. ama artık neyse doğan doğmuş diyoruz ve geçiyoruz, zaten kendisi ödül aldığı gece keyifle çocuklarına teşekkür ettiğine göre kutsal anne kimliğine iyice adapte olmuş gözüküyor.

burada dikkati çeken önemli bir durum daha var, kilo almanın, bir kadını ne kadar trajik bir duruma düşürdüğünün modern çağdaki örneğidir britney. 2008 mtv müzik ödüllerinde kilo vermiş haliyle ne kadar keyifli göründüğünü anlamak zor değil. burada resmen "kiloluysan mutsuz, zayıfsan mutlu olmalısın" deniyor. gazetelerde "kilo olan britney çöktü!" başlıklarıyla britney'in yağları gözümüze batırılıyor.

her ne durumda olursa olsun, britney spears, 18 yaşında iken bütün dünya tarafından tanınmış ve çok ağır bir sorumluluğun altına girmiştir. bugün dünya'Nın en ücra memleketlerine gitseniz, oraların en ücra, en medeniyetle tanışmamış insanlarına bile sorsanız, britney spears'ı tanımayan tek bir kiş ibile çıkmayacaktır ki, bu da onun isminin pop tarihine geçmesi için kafidir.