bugün

kemalist tarzi devrimcilik

türkiye'nin resmi devrimcilik anlayışıyla paralel olarak gelişen türkiye üzerinde yaklaşık 85 yıldır etkili olan devrimcilik türü.

bu tarz devrimcilikte yeniliğe açıklık diye bir anlayış yoktur. zira önemli olan yeniliğin, ülkeye getireceği yarar değil ayrıcalıklı sınıfa getireceği yarardır." biz kaybediyorsak türkiye'de kaybetmeye mahkumdur" anlayışının hakim olması nedeniyle kendi imtiyazlarını ortadan kaldıracak herhangi bir devrimci, yenilikçi harekete bu hareketin sahibine tüm gücleriyle "bölücü" "gerici" "vatan haini" yakıştırması yapılır.
onlara göre dini de, laikliği de milliyetçiliğ,i de devletçiliği de, en iyi kendileri bilir. bu nedenle herhangi bir alanda yapılacak yenilikler yapılmadan önce bu imtiyazlı sınıfın görüşüne başvurulmalı ancak onaylamaları halinde hayata geçirilmelidir.
cumhuriyet'in ilk yıllarından beri devlet tarafından öz çocuk muamelesi yapılan bu insanlar yapılan herbir yenilik sonrası güçlerine güç katmışlardır. ne zaman ki yapılacak bir yeniliğin bunların çıkarlarına uygun olmadığı anlaşılacak işte o anda yenilik hareketleri bloke edilecektir.

ak partiyi "kendi zenginini " yaratmakla suçlayanlar ve muhafazakar sermayeye göndermeler de bulunanlar cumhuriyetin kendi zenginini kemalist bürokrasinin yardımı ile nasıl kurmuş olduğunu ve kurulan bu zenginlik anlayışının nasıl da kemikleşmiş olduğunu görmezden geliyorlar.

işte kemalist tarzı yenilik, devrimcilik anlayışı dediğimiz bize yarayacaksa devrim yapmaya hazırız mantığı ülke üzerinde halen işlemektedir. kemalist kesimin imtiyazlarını ortadan kaldıracak herhangi bir hareket belli odaklar tarafından aralıksız olarak karalanacaktır. zira dediğimiz gibi; kemalistlerin devrimciliği, devrim sırası kendi imtiyazlarına gelene kadardır.