bugün

viyana

Normalde türklerin yoğun olduğu bölgeye gitmem ama ilk kez burada reumannplatza gittim. Reumenplatzda gerçekten çok türk ve türk dükkan vardı. Bellona, karaca home, türkis döner (bu aslında pkk’yı destekleyen bir döner zinciriymiş diye duydum ama emin değilim, burada yemeğini bitirenler ince belli bardakta türk çayı içiyordu, o derece türk usülü bir yer)konya pide, sezai fisch, lahmacun karafırın vb vardı. Bildiğin türk mahallesiydi. Burada tichy diye ünlü bir dondurmacı var, metroda bile reklamı vardı. Burada casino’da gördüm.

Staadpark ve naschmarkt’a da gidebilirsiniz. Staadpark güzel huzur verici, dinlenmek için ideal. Naschmarkt’a gitmek çok elzem değil. Zaman kalırsa gidilebilir. Naschmarkt’ta da hediyelik eşyalar var ama size bahsettiğim hundertwasserdeki dükkan çok daha ucuzdu.

Bir de avusturyanın yerlilerinden duyduğum kadarıyla donauinsel’in güney doğusunda çıplaklar (nude people) varmış. Benim pek ilgimi çekmedi hatta korkutucu ve itici geldi. Kıyafetli olarak da bu bölgeye gidilebiliyormuş ve bu insanların hayat tarzı bu olduğundan sizi hiç umursamıyorlarmış (for your information). Ben bu bölgeye gitmedim ama nude people’ın olmadığı kesimlere gitmek isterdim.

https://www.tripsavvy.com...as-fkk-nude-beach-4153408

Ulaşım için ben haftalık bilet aldım. Aslında 7 gün kaldım ama bu 7 gün 2 haftaya yayılmıştı. Perşembe viyanaya gidip öteki hafta perşembe döndüm. Bu yüzden 2 haftalık bilet aldım. Siz benim gibi yapmasanız daha iyi. Tek haftaya sığdırın çünkü 7 günlük bilet yok. Haftalık biletimle hem metro hem tramvayları sınırsız kullandım. Havaalanında haftalık bilet satılıyordu. Metrolardaki makinelerden de bilet alabilirsiniz. Haftalık bilet 17,10 euroydu. Ben 2 haftalık bilet aldım ama hiç kontrol olmadı. Sizi gaza getirmek istemem ama bu ülke çok zenginmiş. Su ve ulaşım bedava gibi görünüyor. Yalnız biletsiz yakalanmanın cezası 100 euro diye duydum.

Kısacası, ben viyana’ya çok gönüllü olarak gelmedim ama yine de umduğumdan daha iyi çıktı. Yapılabilecek şeyler var. almanya’dan daha kalabalık. Daha eğlenceli ama Amsterdam kadar doğal güzelliklere sahip ve ucuz bir şehir değil (yemekler). italyan şehirleri kadar tarih de kokmuyor ama gidilebilir.