bugün

sevgilinin gecmisinde takilip kalma durumu

otobüsteyiz, sessizce uyuyor omzumda. sol elini tutmuşum sıkı sıkı. sağ eliyle koluma girmiş. omzumda nefesinin sıcaklığını hissediyorum. gözleri yeni kapandı. yüzündeki tebessüm uykuya dalmasıyla birlikte daha da masumlaşıyor, nefes alışverişi düzenli hale geliyor. ellerimi gevşetiyorum. yola bakıyorum ürkütmeden. tanrım inşallah aptal bir çukur bu büyüyü bozmaz. hafiften savruluyor otobüs. sımsıkı sarılıyorum. uyanmasın istiyorum. sonsuluğun derin mazisinde kaybolalım istiyorum.

gözlerini açıp mahmur mahmur bakıyor. nerde olduğunu anlamaya çalışıyor. bakıp gülümsüyor. yanağıma küçük bi öpücük konduruyor. yepyeni bir hayat başlıyor sanki o uykudan sonra.acaba diyorum kaç hayat daha eskidi bu masumiyetin ardında. kimler geçti o gözlerin derinliklerinde. kimler eskidi. kaçıyla evlenme hayali kurdu? çocuklarının ismini düşünmüşmüydü? nerde yaşıcaz demişmiydi? dediyse bize yerleşirsin mi demişti? yoksa evine bir başkası yerleşmişmiydi? nasıl onu sevdikten sonra bana böylesine hastalıklı şekilde aşık olmuştu? beni de unutacak bir başkasının omzunda?

yandaki çocuk sürekli bize bakıyordu. önce ilgilenmedim ama gözlerinde farklı bir anlam vardı. yoksa bu kızı başka bir erkekle mi görmüştü? şimdi senin kollarında ama zamanında bambaşka biriyle yiyişirken gördüm demek istiyordu bu godoş?

sevdiceği kenara koyuo çocuğun yanına gittim. bi sorun mu var bilader dedim. yok abi dicekti ki suratının ortasına vurdum. bayıltana kadar dövdüm otobüste. uyandığında hiçbişey hatırlamasın istedim. birgün biz de ayrılırsak bizi kimseler hatırlamasın, yeni sevgilisiyle rahat etsin istedim. bir sonraki durakta indik. hayatın bir sonraki durağında da ayrıldık.