bugün

osmanlı bile yıkıldıysa türkiye ayakta kalır mı

osmanlı sultanları içinde toplasan 5 tane devlet yönetimi bilen insan vardı. onlar sayesinde o devran o kadar uzun sürebildi. elbette yalnızca devlet yönetimi bilenler sayesinde değil , dönemin askeri teknolojileri ve benzeri alanlardaki reformların geriliği de buna etkili oldu. dışarıdan bakıldığında oldukça etkileyici görünen osmanlı devletinin içi entrika ve pislik ile doluydu.

dünya üzerinde kurulmuş ve yıkılmamış herhangi bir düzen yoktur , olamayacaktır. öncelikle bunu kafalara bi kazıyalım. ardından da şundan bahsedelim , türk insanı genlerinden gelen dik başlılık , kafasına buyruk hareket etme istekleri sebebiyle özgür olmak ister. sen hiç gittiği yerde sindirilen , kolayca ezilebilen türk gördün mü? almanya'da mannheim diye bir yer vardır , gidip görseniz 82 mannheim dersiniz.

iki türk bir olur devlet kurar , tarihte örneği çoktur. işin özü kurmak değil sahip çıkmaktır. senin için , bizim için yıllar evvel atatürk ve silah arkadaşlarının emrinde dedelerimizin kanıyla bu topraklara sahip çıkılmış. neden sevip , sarılıp sahip çıkmak yerine ne bok olduğundan haberiniz olmayan osmanlının aşkıyla yanıyorsunuz anlamıyorum. osmanlı döneminde köylü ve halk tabakasının suratına bile tükürülmüyordu. insan yerine esnaf ya da elinde para çeviren biri değilseniz insan yerine konulmuyordunuz arkadaşlar.

elimizde yokluklar içinde kurulmuş , adeta çölde taşıma su ile yetiştirilmiş gül bahçesine benzer bir ülke var. ne bu aptal geçmiş sevdası?

son olarak , kafanı kaldırıp atanın sana bıraktığı gençliğe hitabeyi okursan bu devletin sen var oldukça yıkılmayacağını anlarsın.