bugün

müstakil ev

Zihin nezaretinde düşünce kapasitesinin mutlak sonuçta istediği şey.

Müstakil ev aslında insana ait aşırı duyguların ki; bu her şey olabilir bağıra bağıra şarkı söylemekten tut, bahçende köpek besleyebilmek, hatta bir çoğunuza ya bu sebeb saçma abartı gibi gelebilecek olabilir lâkin ilişkiye girmeye kadar uzanan komplike olaylar silsilesi.

Bahçeye çıkıp bbq yapabilmek, rahatça sevişebilmek, çocuklarını gözünün önünde büyütebilmek, bahçende rahatça yüzebilmek ve milyarlarca farklı avantaj, ben hayatım boyunca binalardan nefret ettim asla insanlar için yapılan yapılar değil ne lux siteler ne başka binalar.

Zaten dünya genelinde aklı başında zengin kitlenin hepsi müstakil ev şato tarzı yerlerde oturur, halbuki aynı parayala ultra lux bir sitede de oturabilir ama akıl kârı değil.

insan yapısına aykırı bir kere ev hayatının yakınlarında başka insanların bulunması, özgürlüğün binalar kadar kısıtlandığı başka alanlar yok, müteahhitler bina yapar kendileri müstakilde yaşar, komşunun böğürmesini çek, diğerinin çocuk ağlaması, birinin kavgası, apartmanın hırsızı, yok dedikodusu, yok saçma aidatları, asansör+güvenlik parası milyon tane püsür.

Gecenin 1 saati evine girmek için hele kalabalık geldiysen ailenle sessiz sinema oynarsın eve girene kadar.

Binalar robot insanlar için, bu düşüncem hiç değişmeyecek, adios amigos muchos grasias.