bugün

iett şoförü

ek maaş ve ikramiyelerle yasal maaşı 3000 ytl'ye yakın bir rakam olandır.

bunun üzerine illegal olarak sattıkları akbilleri de eklerseniz iyi paradır aldıkları. her akbilden 10 kuruş kazanıyorlar. bir nevi vatandaşa hizmet, yersen tabi.

üstelik o ikarus'lar, eski man'lar da azaldı. hepsi yeni teknoloji, klimalı, otomatik araçlar. paşa koltuğu gibi kuruluyo adam, sadece direksiyonu kullanıyo, o da yoluna göre.

hadi bunları da geçtim, bir de metrobüs gerçeği var. adam sadece yolculuğa refakat ediyo be. direksiyonu da döndürmüyo bu. o kadar yani. ayrıca bu da akbil satabilen şoförlerden.

tamam, stresli. insanla uğraşılan her meslekten olduğundan belki bir basamak daha ötede sinir katsayısı. 600-700 ytl ile çalışan bilimum işçiden (ki ülkenin büyük bir bölümüne tekabül eden bir aralıktır) kat be kat iyi kazanırlar.

gözümüz yok tabii, yaptıklarının karşılığını alan emekçiler onlar da. fakat, az kazanıyor diyenlere bu lafım. her gün koca tüpleri sırtlayıp kapı kapı gezen adamları, inşaatlarda kirin pasın içinde debelenenleri, her gün binlerce yaralıyla/hastayla uğraşanları, sabah akşam güneşin alnında yürüyerek ekmek çıkaranları düşününce insan iyi para demeden de edemiyor be.