bugün

fc basel

avrupa'da 2018 yılının en kötü grafiğine sahip olma yolunda ilerleyen futbol kulübü.

öyle ki 2018 yılında çıktıkları sekiz resmi maçta altı mağlubiyet, bir beraberlik ve bir galibiyet aldılar. ki aldıkları tek galibiyet de 4-0 kaybedilen manchester city maçının rövanşıydı. diğer yandan bu 8 maçlık süreçte isviçre kupasından da elenmeyi başardılar.

dün gece erteleme maçında (bkz: lausanne sports) deplasmanında 90. dakikada yedikleri golle üç puandan oldular ve lider young boys ile aradaki puan farkı 16 oldu.

2017 yılının sonuna kadar olan süreçte yani lig devre arasına girmeden önce takım muhteşem bir çıkış yakalamış, hatta bu süreçte benfica'ya st. jakob-park'ta beş atıp, manchester united'ı da aynı şekilde 1-0 devirmişlerdi.

ancak ligin devre arasında her ne olduysa takım lige bok gibi bir başlangıç yaptı ve young boys'un iki puan gerisindeyken fark birden 16'ya kadar çıktı.

bunun en temel nedenlerinden biri teknik direktör raphael wicky gibi gözükse de, esas kahramanımız başkan bernhard burgener ve sportif direktör marco streller. kaldı ki basel medyasının deyim yerindeyse itin götüne soktuğu ikili de onlar oldu.

yaz transfer döneminde daha önce güzel paralara elden çıkarttıkları oyuncuları, "kelepir" şekilde takıma katınca, "transfer başarısı" gibi gözüktü bu hamleler. ancak (bkz: valentin stocker), (bkz: fabian frei) ve (bkz: samuele campo) üçlüsünün tamamı bitik bir grafik sergiledi, sergilemeye de devam ediyor. böyle çöp transferler takımın kimyasını bozunca dibe vurmak da çok zor olmadı sözün özü.

yeni yönetim keşke e-spor organizasyonlarının ekmeğini yemeye çalışmakla meşgul olmayı bırakıp sağlam birkaç transfer ve iyi bir hoca hamlesi yapsaydı da takım bu hale gelmeseydi.

netice itibariyle sekiz yıl aradan sonra ligde şampiyonluk koltuğu el değiştirmiş olacak. basel'de ise ciddi değişimlerin yaşanması kesin gibi gözüküyor bu yaz.