bugün

askere gitmek istemiyorum

Senden önce 2200 Yıl boyunca Türklerin tamamı yaptı. Daha düne kadar 18 Aydı, ondan önce 24 ay, ondan önce 36 ay ve daha da önce zaten genelde gidip bir daha asla gelmiyordu!!!

Sen bu insanlardan daha mı zeki, kabiliyetli, eğitimli, başarılı, kariyer sahibisin? Bu evrene ve dünyaya diğerlerinden daha mı fazla faydan var! Canın daha mı değerli!
...........

Biri ingiltere'de iki ön lisans mezunu biri olarak ingiltere'den gelir gelmez Askere gittiğim! 22 Yaşındaydım! Tam 500 Gün Yaptım! 20 Gün izin, 30 Günde 200 metreden kafa hedefine 3 kere üst süte çakarak 3 defa kazandığım 30 günle birlikte toplam 50 günlük izin dışında ""tam 500 GÜN""!

Üstelik Türkiyede "Efsane Komutan" deyince akla gelen ilk 3 komutandan birinin emrinde yaptım! Bir yandan eşşek gibi inşaatta bildiğin çimento moloz taşıdım, hayvan gibi 20 Kilo çelik yelek, 120 Mermi, 5 Kiloluk tüfek 45 Derce sıcağın altında 9-12 Saat PKK'lı mahkumların başında nöbet tuttum, üstüne gelip yüzlerce karakolu ve devriyesi olan alayın baş telsizinin başında bütün il Jandarma teşkilatlarını 12 saat aralıksız kontrol ederken, sabah hiç uyumadan spora girip 50 şınav, 50 mekik, bütün TSK spor programını da yapıp üstüne günde minimum 3 Km koştuğumu, peşinde hiç uyumadan operasyonlara, toplum olaylarına, terörle mücadele vb. sayısız görev yaptığımı bilirim.

Yani bir yandan patates soymak, paspas çekmek, nöbetler vb. herkesin yaptığı vasat askeri görevleri yaparken öte yandan da o "Halikupderten atlarken carcör değiştiridik" diye dalga geçtiğiniz Hayvani ve bazen gayet ölümcül gerçek askerliği de yaptı! Batıda bir il diye gittiğim askerliğim boyunca 30'a yakın il gezdim!

körüm gibi simsiyah olmuş, amcık gibi kızarmış Silahı techisatı bırakır bırakmaz robokopları giyip 45 Derece sıcağın altında hiç kıpırdamadan 4 Saat beklediğimi, birileri olay çıkarsın dayaktan komaya sokalım, en azından hareket etme şansı olur diye dualar ettiğimi bilirim!

Askerlik boyunca toplam uyuduğum zamanı 500 Günde bölüp ortalamaya vursan günde maksimum 1.5 Saat uyku uyumuşumdur!

Üstüne bir de Türk tarihine geçmiş en büyük 2 Operasyonu (en büyük yolsuzluk operasyonlarından biri) başarıyla gerçekleştirdik.

Bir yandan da Acemi birliğinde birlikte eğitildiğim (Hatta tim komutanı = 2. kişi pozisyonunda yetiştirildiğim) 10 + 7 = 17 Kişilik timden ayrı olarak farklı bir usta birliğine gönderilmek, sonrasında geri kalan timin gittiği yerde 3 şehit verdiğini gerçeği ile ömür boyu yaşamak gibi de bir vicdani çelişkiler boyutu var işin.

Usta birliğimde ilk kez kısa dönem gördüm! 4 Yıllık mezunu 8 Aylıklar! Hatta eğitim için uzunca bir süre bana teslim ettiler. En gencinin yaşı 30, ortalama yaş 35-40! Genelde meslekleri Savcı, Avukat, Doktor, Profesör,Holding varisi vb. toplumun her kesiminde 30 yaş ve üzeri beyaz yakalar!

Her ne kadar bunlara yapmaları gereken eğitimini, askerliğin % 10'u kadar olsun sertlik göstermesek de bu adamlar dahi bulaşık yıkadılar, saatlerce nöbet tuttular, düzenli sabah sporuna ve eğitimlere katıldılar. He Cumartesi sırf 6 saat çarşıya çıkmak içi 20 KM'lik dağ yolunun 6 KM'lik dimdik yokuş kısmını koşmak zorunda kaldılar. 1600 metre tam techisat koşup 45 Derece sıcağın altında fırın taşı gibi olmuş taşların üstüne yatıp kasa kasa mermilerle atış eğitimleri yaptılar.

Bütün bunların üstüne gidip bir de 4 Yıllık ayrıca lisans eğitimi tamamladım!

Yani ben yapıyorum, bu anlattığım insanlar yapıyor, hepimizin dedeleri binlerce yıl yapmış ama bir sen mi kantinde oturduğun, patates dahi sormadığın halde 10-12 Ay askerlik yapamıyorsun lan AMiP!