bugün

eğlence sektörünün internete kayması

Mecburi ve asla önlenmeyecek olandır.

Şimdi örnekler vermek istiyorum.

1. Bundan 10 yıl önce en çok izlenen bir dizi ile şuan en çok izlenen bir dizi arasında kıyaslama yapacak olursak aradaki farkın iki katı olduğunu görürüz yani yeni gelen nesil televizyonla gerçekten arası sanıldığı gibi çok iyi değil. Bunun yerine internet dizileri, internet filmleri takip ediyorlar veya normal dizilerin ertesi gün youtube kanalından takibini yapıyorlar. ister istemez dizi sektörünün bilişim alanına girmek zorunda olduğunu gösteriyor bu. Zaten yurtdışında durum tam anlamıyla böyle.

2. netflix, blutv gibi üyeliklerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

3. Genç nesil büyük medya patronlarının yarattığı ünlüleri değilde kendi yarattığı ünlüleri takip ediyor. Kimdir bunlar? sevesiniz sevmezsiniz: Enes Batur, Orkun Işıtmak, Jahrein, Pintipanda vb. vb.

Bu alanda mesela bazı insanlar çok rahatsız oluyor bu isimlerin para kazanmasını ancak ben bu insanların para kazanmasından çok televizyon ekranlarında dizi çeken insanların para kazanmasından rahatsız alıyorum. Şaka maka bu ülkede ibrahim tatlıses gibi bir adam milyonlar kazandı / kazanıyor. Bence bu daha acı bir durumdur enes baturun çok para kazanmasından.

ve dediğim gibi gelecek sadece bilişime kayıyor ve bilişim arenasında içerik üreten(youtube olur veya büyük ölçekli küçük ölçekli internet dizileri olur) para kazanmak zorunda. siz kabul etseniz de etmeseniz de geleceğin mesleği tam anlamıyla budur.

4. Oyun satın alma evet türkiye de son yıllarda Steam platformu üzerinden oyun satın alma oranıda ciddi oranda artmış durumda. Bunun için Steam'i ziyaret edebilirsiniz.