bugün

arif v 216

(spolier içeriyor olabilir)

emeğe saygı...
insanı duygudan duyguya sürükleyen, ağızlarda ve yüreklerde güzel bir tat bırakan cem yılmaz'ın güzide filmlerinden birisi olmuştur. filmin ilk yarısı biraz durağan geçse de ikinci yarı coşmaktadır efendim. bir espiriye gülerken diğer bir espiriyi kaçırdığınız sahneler bolca mevcut filmde. bu filmi beğenip beğenmemek bu filmden ne bekleyip de gittiğinize bağlı. inanılmaz umutlarla bir cem yılmaz filmine giderseniz ve her defasında g.o.r.a'nın tadını ararsanız her zaman olduğu gibi yanılırsınız . "hala g.o.r.a'ın ekmeğini yiyor"
lafı da sıktı artık! sanki g.o.r.a'yı başkası çekmiş de o ekmeğini yiyor gibi davranıyorsunuz. evet adam g.o.r.a'da top yaptı ve zirveyi gördü bırakın da hafızalarınızda öyle kalsın her filminde onu geçmesini beklemek cem yılmaz'a acımasızlık etmekten başka bir şey değil.
filmde bolca başka filmlere, oyunculara göndermeler var bu da filme çok güzel bir lezzet katmış. cem yılmaz filmin her saniyesini santim santim düşünerek çekmiş.
bugüne kadar türk filmlerinde gördüğüm en iyi görsel efektler kullanılmış filmde. bu açıdan bile büyük bir övgüyü hakediyor ki yabancı filmlerde bile bağıra bağıra sırıtan görsel efektler bu filmde on numara kullanılmış. ışık, dekor şahane (özellikle de 2017 sahneleri) 60'larda geçen sahnelerde bizi bayağı bir o yıllara götürdü açıkçası. gerçekten emek ve para harcanmış. emeği geçen teknik ekibin ve görüntü yönetmeninin ellerinden öpmek gerekir.
türkiye'de birtane bile aksiyon filmde böylesine görsel efektler kullanılmazken ki kaç tane aksiyon filmimiz var o da tartışılır. adam dünya para ve emek harcayarak, sinemanın imkan verdiği en iyi teknolojiyi bir komedi filminde kullanıyor onu da itin götüne sokarak saygısızlık ediyorsunuz. çok acımasızsınız!