bugün

arif v 216

hakkında çok acımasız eleştirilerde bulunulan film.

yarım saat sonra gireceğim filme. gece de filmden çıkınca editlerim bu entryyi. bakalım millet bu kadar eleştirmekte haklı mı haksız mı.

3 saat sonra gelen edit:
film gayet güzel. insanların zevkleri farklı olabilir, ama bu film bu kadar olumsuz eleştiriyi kesinlikle hak etmiyor. iyi kötü film kültürü olan bir insanım. belki yüzlerce film izledim. dünya sinemasını da yakından takip ederim. şuraya getirmek istiyorum meseleyi; tipik "güleyim geçeyim" kafasındaki bir izleyici değilim.

filmin dekorları, kostümleri, karakterleri o kadar güzel ki. efektlere laf edenler olmuş. allah aşkına, bu bir komedi filmi. interstellar kalitesinde efekt mi bekliyorsunuz? bundan çok çok daha kötü, göz siken efektlere sahip amerikan komedi filmlerinin sözlük sitelerinde yere göğe sığdırılamadığına şahit oldum. geçiniz. efektler böyle bir film için gayet güzeldi.

espriler komikti. salon gülmekten altına sıçtı resmen. ben güldüm mü? ben pek film izlerken gülen bir insan değilim. komedi filmi izlemeyi severim, ama genelde gülmem. keyif aldığım, eğlendiğim sürece sorun yoktur. gayet de keyif aldım, eğlendim. espriler ve göndermeler gayet hoştu. "çok gönderme vardı" diye şikayette bulunan olmuş. bu kötü bir şey mi?

zeki müren'e ayrı değinmek istiyorum. fragmanda beni hayal kırıklığına uğratmıştı. yani sesi çok kalın gelmişti. ancak "omen tonröm!" zeki müren çok çok iyiydi. en sevdiğim karakter olabilir.

biraz fragmanda wes anderson filmi havası almıştım. ki wes anderson filmlerini seven bir insan olarak bu iyi bir şey. öyle de oldu. film wes anderson filmi tadında. (üzülerek söylemeliyim ki bir "The Grand Budapest Hotel" değil tabii, ama o tatta)

reklam mevzusuna gelince; evet reklamlar göze batıyor. ama önceki filmleri kadar değil. reklamları gözümüze sokma konusunda daha dikkatli davranmış cem yılmaz. fakat işte, yine izleyiciyi biraz rahatsız ediyor.

velhasıl lafı toparlamak gerekirse film çok güzel. izlemenizi öneririm. filmden memnun ayrılmayan kişiyi görmedim. buradaki ve ekşideki yazarlar neden itin götüne sokuyorlar anlamak güç. makul bir eleştiri yöneltmeden sadece "bok gibi film" deyip geçiyorlar. insan gerçekten hayret ediyor .

buradaki yorumlara aldanmayın ve gidin izleyin. "her şey çok güzel olacak" filmini saymazsak en iyi cem yılmaz filmi olabilir. bu kadar da iddialıyım. (hokkabaz ve ali baba'yı izlemedim)