bugün

bedelli askerlik

mantıklı bakarsak özellikle bu aralar ciddi sıkıntılar var ve bedelli çıkarsa cidden askere gidecek adam bulamayacaklar.
herkes kredi çekip bir şekilde kaçacak yani. bu öyle çok zengin işi de değil, o yüzden fakir edebiyatı yapmak gereksiz fakat şu an için bir bölgesel güven falan yok. ülkede zaten ohal kalkmış da değil. ee daha dün askere kediye işkence eden haberi servis edildi, bugün askeri kafasına miğferle vurarak öldüren haber de servis edildi.
yani bunlar aslında kişileri hep askerlikten soğutan, onlarda korku uyandıracak şeyler. kim daha yavru kediye bile vahşice saldıranlar piskopatların olduğu yere gitmek ister ki? diğerlerinin bir şey yapmaması bunun bir toplumsal vaka olduğunu da gösteriyor.
bugün de askerin öldürülmesini hesaba katarsak bunlar hep toplumda güvensizlik yaratıyor. yani gidip orada zaten teröristler öldürmese üst rütbeden biri öldürecek gibi bir algıya sebep oluyor.

yani demem o ki, bedelli askerliği bence bu aralar gündeme dahi getirmek istemiyorlar. öyle herkes para versin ne kadar güzel falan ama bu kadar kişinin bedelli yapması da bir nevi psikolojik etkidir. yani işe gelince vatan millet sakarya demekle olmuyor o işler. birilerinin sanki askerlikten kurtulmak için para verip kurtulması gibi durum var ki bu da aslında devletin hem her türk asker doğar değip hem de bazıları bedelli doğar demesi gibi bir şey.
güncel Önemli Başlıklar