reza zarrab davası

yıl 2010...

abd'nin ortadoğu stratejisi iran üzerinden dönüyor. bm. ambargosu yetmezken "uranyum ile atom bombası üretiyorlar" gerekçesiyle tüm ülkeler ekonomik yaptırıma çağırılıyor. amaç; ortadoğu'da batı planlarını bozacak bir güç türememesi. türkiye bu uyarıları dikkate almıyor. "kendi komşumla ticaret hacmimi daha fazla kısamam, zaten bm ambargosunu uyguluyoruz" diyor.

reza kimdir? bir tüccar. zengin bir tüccar, çok zengin.

türkiye sürekli artan döviz kurları ve yakıt fiyatlarıyla ekonomiyi dengede tutamayacağını anlıyor. dışa bağımlı olunan doğalgaz ve petrol, art niyetli ülkelerin en sağlam silahıdır. ülkedeki parayı çeker, yakıta zam yapar. şaşkın tavuğa dönersiniz.

kurulu bu düzeni yıkabilmek için dönemin bakanları bazı illegal yollar buluyor. amaç; bm'ye fark ettirmeden iran'dan doğalgaz ve petrol almak. bunu da serbest ticaret yoluyla, nakit kullanmadan (altın ile) zarrab üzerinden uygulamaya başlıyor.

o dönemde yakın ilişkiler içinde olan fetö ile ak parti hükümeti tersleşmeye başlıyor. erdoğan'ın dershaneleri kapatma girişimi ile başlayan "fetö mücadelesinde" ilk raunt başlıyor.

17-25 aralık!

dinlenen bakanlar ve erdoğan fişleniyor. bir çok yasa dışı işlem -uluslararası platformlar dahil- anlatılıyor, ak parti hükümeti yolsuzlukla, türkiye cumhuriyeti bm ambargosunu delmekle suçlanıyor.

kılıçlar çekiliyor! yapılan bm yasalarına aykırı olsa da tc. yasalarına uygun. erdoğan ismi geçen bakanları görevden alarak yerel seçime uzanıyor. ve kazanıyor...

ancak konu kapanmıyor çünkü abd -abd'den kasıt abd hükümeti değil, cia destekli derin devletidir- eline geçen bu kozu tatmin olacak şekilde kullanmadan bırakmak istemiyor.

reza abd'ye gider gitmez tepesine çöküyor. artık onlar mı getirtti, reza mı hata yaptı bilinmez. bir tüccar bu kadar baskıya gelemez, aidiyet dahi duymadığı bir ülke için hayatını karartmaz. abd ne söyletmek isterse söyletecektir.

bu dava sonucunda ne olacak? abd reza'yı konuşturacak, bm türkiye'ye yaptırımda bulunacak. bu tamamen benim kanaatim. abd hükümeti ticari çıkar uğruna türkiye ile yakınlaşmak istese de yahudi lobisi destekli cia buna müsaade etmeyerek türkiye yalnız bırakılacak!

ab ile bağlar kopuyor, nato'dan dışlanıyoruz. dış siyasetimiz doğu'ya evriliyor ki olması gereken de budur. keza modern ipek yolu projesi hayata geçecek ve dünya ekonomi merkezi çin olacak. yeni köprüler, yeni havalimanı gibi dev projelerin sebebi de modern ipek yoludur. dikkatinizi çektiyse bu projelerdeki tüm yatırımcılar ve destek verenler doğu ülkeleri.

dehşet bir oyun oynanıyor. türkiye ise tam göbeğinde! allah devlet yöneticilerimize basiret versin, haktan ayırmasın.