bugün

enelhakki

çölde su çoğalınca mı kız bebeler kuma gömülmekten kurtuldu diye sormak istediğim menkul kişilik.

cahiliye dönemi denilen bir çağ'dan koskoca islam medeniyetini oluşturmuş bir peygamberdir hz muhammed (sav). öyle bir cahiliye dönemidir ki bu; kız bebeler kuma gömülür, şaraplar bolca akıtılır, putlar kabe'nin içine doldurulurmuş. faiz gırla gidiyormuş. peygamber efendimiz de cenab-ı rabb-ül alemin'in emirleri ile sırasıyla bu saçmalıkları kaldırmıştır. peygamber efendimiz zamanında hangi kız çocuğu kuma gömülmüştür ki, suçu kalkıp * islama, peygamber efendimiz'e, allah teala'ya isnat etmeye kalkmıştır. peygamberimiz öyle bir dinin peygamberdir ki, o din içkiyi gelir gelmez yasaklamamıştır, insanlar islamın ne kadar kutsal ve güzel olduklarını anladıklarında, medine sokaklarını şarap gölüne çevirmişlerdir, peygamber efendimiz allah'ın emri ile faizi kaldırdğında ilk amcası abbas'ın faiz kazançlarını silmiştir. önce kendinden, yakınlarından başlamıştır islam'ın güzelliklerini yaşatmaya. *
kuma gömülen kızlara geri dönecek olursak, islam dini doğduğundan beridir ki hiç bir müslüman kız çocuğunu değil kuma, hiç bi yere gömmemiştir ölmediyse.

hatta bir hadisinde peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur:
erkek çocuklarını seviniz, kız çocukları zaten kendilerini sevdirirler...

ha gömenleri soracak olursan, onlar cahiliye döneminin cahil insan müsveddeleridir. yani bizden değil onlar, ebu cehildendirler. atalarındır bizzat.