bugün

angela merkel

hah hah hah....almanlar hep böyledir, herkesin dilinde bir "değişim, schulz, çok sağ iktidar yaptık eski günlerdeki gibi gene biraz sola kayalım" türküleri...

ama frau bundeskanzlerin her araştırmaya göre gene de birinci çıkıyo.

ancaaaakkk...merkel, değişik bir kadındır- öyle sağ mağ olayı pek yoktur onun. avrupa´da atom santrallerini bi zikmede kaldırma kararı aldı, yok canım o kadarını yapamaz, dedi herkes, ve herkesin şaşkın bakışları arasında, yaptı.

gitti- inadına mültecilerle yanak yanağa fotoğraflar çektirdi. öyle samimi oldu ki, bi memelerini elletmediği kaldı. orada herkes hoşurt diye anladı "angie" nin o kadar da sağ olmadığını...

türkçe tabiriyle "sağ gösterip sol vuran" bir kadın.

çok sakin bir kadın, bu son düelloda görüldü ki, sen ona harala gürele saldırıyosun, ama kadın- bana da söz vereceksiniz di mi?- diyo, ve senin 10 dakkalık saldırını, çok kibar bir şekilde, götüne sokuyo.

alman oto endüstrisi hasılat rekorları kırdı. 2015´de bmw, 2016´da audi, tarihlerinde hiç satmadıkları kadar araç sattı.

16 yıl önce başa geldiğinde almanya´da 5,5 milyon işsiz vardı, bu rakam, akıllı politikalar sayesinde 1,6 milyona inmiş- düelloda dile getirildi bu.

mesela bu kadın, uzun´la falan da görüştü bikaç kere, direkt olarak düelloda gördük ki, muhalif gazeteciden bile korkan asrın liderini, angie tahminen donunda sallamıştır.

türkiye´nin ab üyesi olmasına hep karşıydı, ama türkiye´ye "imtiyazlı üyelik" verelim, bizimle çalışsın ama kendi işini de kendisi görsün- diye düşünüyordu, bunu bi röportajında anlatmıştı, o zaman biz türkler anladık ki, orada da kadın haklı. sen türk vatanddaşı olarak ab´ye girmiş gibi hissedeceksin, ama eu meclisinde çoğunluk olamayacaksın, bir de türkiye çok büyük olduğu için, herhangi bir yatırım yapıldığında astarı yüzünden pahalıya gelir, diye düşünüyormuş.

ancak şimdi bu fikrinden de vazcaymış, erdo´nun yanlış politikaları yüzünden.

sonuçta angela, avrupa´nın yetiştirdiği en iyi politikacılardan birisi. devlet adamı vasfı var kadının. garip olan şey, sağ partinin başında ve bu sağ partiye resmen sol politikalar uygulatıyor.