bugün

feminizm

Sözlükte ne demek olduğunu bilmeyip terörizm olarak nitelendiren insanları gördüğüm için bir girdi girmek istedim.
Tarihi bir tanım yaparsak feminizm, XVIII. yüzyılda Fransa’da filozoflar ve kadın yazarlarca ortaya atılan ve savunulan, daha sonraki yüzyıllarda her toplumda yandaş bulan, kadının siyasal ve toplumsal haklar bakımından erkekle eşit olması gerektiğini öne süren ve bunu gerçekleştirmeye çalışan akımdır.

Ne olduğunu açıklamak için bir tanım yapmak istersek de feminizm, kadın ile erkek eşitliğini savunan düşünce biçimi. Yani diyor ki bir akım benim bir fazla x kromozomum sana üstünlük sağlamaz. Senin de y kromozomun bana üstünlük sağlayamaz.

Eğer feminist değilseniz bunun büyük ihtimalle iki vardır:

1- Kadınların ciddi anlamda yaşadıkları zorlukların ya farkında değilsinizdir ya da kimse size bunu anlatmamıştır. Unutmayın Dünya'da televizyonda gördüğünüz özgür kadın profillerinden çok daha fazla kadın var. Aynı zamanda Amerika, ingilere, Fransa vs. gibi ülkeler dışında Afganistan, Nepal, Irak gibi ülkelerin varlığını da bu konuda unutmamak gerek.

2- Kadınların ve erkeklerin eşit olmaması gerektiğini, aynı miktarda parayı kazanmaması gerektiğini ve kadınların daima erkeklerden zayıf olup yapması gereken şeyin evinde oturup çamaşır bulaşık yıkayıp izdivaç falan izlemesi gerektiğini düşünüyorsunuzdur ki bu sizi iğrenç derecede gerici, 21. yüzyıla hala yetişememiş saygısız yobaz bir insan yapar.

görsel