caner taslaman ebubekir sifil tartışması

fazla izleme şansım olmadı. olaya taraf olarak bakmaktan daha çok konu bazlı bakmaktan yanayım. caner taslaman'ın fikirlerine daha çok katılıyorum. ebubekir denilen adam aşırı gelenekçi. kadın sünnetinden tutunda afedersiniz deve sidiğinin bir peygamber tavsiyesi ve şifa olduğunu savunuyor. gerçekten hala bunlara inananların olması çok üzücü. sadece bununla kalsa iyi. bir de kertenkeleyi tek vuruşta öldürürsek 100 sevap iki vuruşta öldürürsek 50 sevap diye inançları da var. ya gerçekten çok çok değişik bir kafa.

yıl olmuş 2017 hala deve sidiği içiyorlar. abi bildiğin deve sidiği ya. ya adam oturup deve sidiği içiyor deve deve. içmese de bunun bir peygamber tavsiyesi olduğunu söylüyor. gerçekten çok değişik bir kafa.

ama ebubekir'in cuma namazı konusunda haklı olduğunu düşünüyorum. her şey kuranda yok. cuma namazının kuranda kılınması gerektiği yazmıyor. ancak bu yazmadı diye kurandan tamamen uzaklaşıp diğer kitaplara yönelmeyi de doğru bulmuyorum. mutlaka diğer kitapları da okumak gerek ama önce mutlaka kuran'ı çok iyi bilmeliyiz ve anlamalıyız.