bugün

pdr okuyup psikolog olduğunu zanneden ezikler

Ruh sağlığı alanında çalışmaya uygun olmayan kişi beyanıdır. PDR ve psikolojinin çalışma alanları, kendilerini geliştirme imkanları hakkında bilgisi olan kişi şu cümleyi kurmaz. insan odaklı çalışan bir insan farklı disiplinlerle işbirliğine yatkın olmalıdır. Zaten PDR çalışanları yetkinliğini aşan konularda etik davranıp sevk ediyorlar. Ya da eğitim alarak yetkinlik kazanıyorlar. Azıcık okuyup araştıran zaten psikolojik danışmanların çalışmalarını anlayacaktır.
Şuan güncel puanlardan haberim yok fakat sahada çalışan psikolojik danışman arkadaşlar zamanında hukuk ve psikoloji bölümlerini bir kenara bırakıp PDR alanına yönelmiştir. Meslek odalarının olmaması da bu söylemlere zemin hazırlıyor aslında. Zamanla bu tarz söylemlerin ortadan kalkacağına inanıyorum.
PDR bir yardım mesleğidir. Ömrü hayatında psikolojik destek almaya imkanı olmamış insanlara ulaşıp onlara yardımcı olmanın verdiği mesleki doyum psikolojik danışmanlara yetiyor arkadaşlar. Ailesinde, çevresinde desteklenmemiş, takdir edilmemiş çocuklarla etkileşime geçip kendilerini tanımalarına yardımcı olarak yaşamlarına dokunmak psikolojik danışmanlara yetiyor. Psikolojik danışma oturumlarının sonunda danışanındaki değişim ve geribildirimi psikolojik danışmana yetiyor zaten arkadaşlar. Bu yüzden sorun yok. Psikolojik danışmanları ciddiye almayabilirsiniz. Lisansa ek olarak Yıllarca Eğitim alarak terapist olsa da okulda öğrencilerin rehber abi/abla demeleri bile onları rahatsız etmez. Alanına, işine, çocuklara aşık bir insan isminin önündeki sıfata takılıp kalmaz çünkü. Ayrıca psikoloji okumaları yapan bir insan bile şu cümleyi kuran zihnin dinamiği hakkında fikir yürütebilir.
Mesleğine hakim ve mesleğine aşık insanların artması dileğiyle...
© copyright 2005 - 2026