bugün

thomas hoepker

almanya'nın ara güler'idir kendileri. çektiği fotoğraflar harikuladedir benim için. ki çektiği fotoğrafların bazılarına siz de aşinasınızdır. bu sene leica tarafından, leica gallery'de thomas hoepker'in türkiye'deki ilk kişisel sergisi "ani bir zafer" adıyla düzenlendi. sergi bu ismi de thomas hobbes'un "belki mizah bizi daha esaslılarına götürecek ani bir zaferdir" sözünden alıyormuş. ne güzeldir ki, ben de bu sergiye gitme fırsatı buldum. ve çektiği bazı fotoğrafların kartpostal halini edindim sergiden.
ayrıca thomas hoepker gündelik hayatta fotoğrafını çektiği insanlardan fotoğraflarını çekmek için izin alırmış, ona göre yayınlarmış.

11 eylül olayında çektiği fotoğraf ise sizlerin de aşina olabileceği bir fotoğrafdır. keza ben de sergide bu fotoğrafı gördüğüm vakit ben bu fotoğrafı bir yerden tanıyorum demiştim kendi kendime.

görsel

yine aynı şekilde çektiği muhammed ali fotoğrafları da oldukça bilindiktir.

görsel

vakti zamanında bukowski fotoğrafları da çekmiştir, rahmetli(!) bukowski yaşadığı dönemde.

görsel

görsel

çektiği şu fotoğrafı ise oldukça etkileyicidir.

görsel

bunlar da benim sergide çektiğim, hoepker'in çektiği bazı fotoğrafların fotoğrafları.

görsel

görsel
(berlin duvarının yıkılışı sonrasında yapılan kutlamada çektiği bu fotoğrafı da oldukça bilindiktir. doğu ve batı berlin'den olan iki aşığın buluşması.)

görsel

görsel

görsel

görsel
(bu fotoğraf da meksika ya da güney amerika'da(tam olarak hatırlamıyorum) bir ülkedeki genelevde çalışan kadınların fotoğrafıdır.)

hoepker'in çektiği daha onlarca, yüzlerce güzel fotoğraf mevcuttur. tarihe tanıklık eder adeta çektiği fotoğraflar.
© copyright 2005 - 2026