bugün

islam barış diniyse cihad niye var

cihad ne anlama gelir, hangi durumlarda hak olur ? sorularını araştırmamış, karikateist sayfasında gördüğü capslerle ateist olan, sorgulama yeteneği olmayan arkadaşların üzerinde spekülasyon yaptığı konudur.
şimdi ilkokul öğrencisine anlatır gibi anlatalım '' umulur ki, öğüt alıp düşünürsünüz.''(zariyat/49);

ilk önce cihad sadece ''kıtal'' yani savaş değildir. cihad kelimesi, cehd kökünden gelir. cehd de sizin de bildiğiniz gibi mücadele etmek demektir(mücadele kelimesi de aynı kökten gelmektedir). terimin lügatta manası bu olduğu gibi islami/kur'an'i terminalojideki manası da budur. nitekim islam'ın mekke dönemi'nde gelen tüm cihat ayetleri bu minvaldeydi. yani allah yolunda yapılan tüm mücadeleler; açı doyurmak, yetime sahip çıkmak, gülümsemek, insanlara islam'ı anlatmak vs. hepsi cihad'tır. ''cihad adam öldürmek abi yhaaa'' demeden önce seküler kardeş eleştirdiğin kavramın ne anlama geldiğini öğren.

ikincisi ise medine döneminde siyasi/askeri bir güce ulaşınca ''kıtal'' yani savaş anlamındaki cihad farz oldu. ancak bu farzın da bazı şartları vardı. müslümanların yaptığı savaş savunma savaşı olmalıydı, müslümanlar tevhid davetini yaparken uğradıkları zulümlere karşılık vereceklerdi artık. ancak bir zulme uğramaz, karşı taraf savaş açmazsa haksız yere savaş açamazlardı.
çünkü ayet: ''sizinle savaşanlar ile siz de allah yolunda savaşın. fakat ölçüyü kaçırmayın, saldırgan olmayın. çünkü allah ölçüyü elden bırakan saldırganları sevmez.'' (bakara 190) diyordu.

peygaber(s.a.v)'in hayatındaki tüm savaşlarda savunma savaşı olmuştur. ve karşı taraf savaştan çekilmek istiyorsa barış talebinde bulunuyorsa müslümanlar bunu kabul ediyor ve ilk fırsata barış yapıyordu. peygamberin kutlu hayatında da böyle olmuştur nitekim. çünkü bu Allah'ın bir emriydi :''eğer onlar barışa yanaşırlarsa sen de ona yanaş ve allah'a dayan. çünkü o her şeyi işiten ve bilendir.''enfal/61

söz gelimi islam; savaşı sadece kendini savunmak için mübah kılar karşı taraf barış isterse barış yapılmasına razı olur.

ancak sen seküler/ateist/deist/agnostik ve modernist arkadaş müslümanların(!) hali hazırda uyguladığı yanlış uygulamalara bakıp islam'ı eleştirirsen insanlara olan kinin seni hatalı bir tercih yapmaya iter. tarih boyunca insanlar tüm tevhid dinlerini bozup kendi çıkarlarını dinleştirdiler ve tüm peygamberler de bu çıkarcı insanların dinleriyle mücadele etti. tarihsel süreçte insan değişmediği için bugün de dini yani islam'ı tahrib etmeye çalışarak kendi çıkarlarını dinleştiriyorlar. evet belki bu sahte dinin mensuplarıyla mücadele etmek için peygamber gelmeyecek. ama bu sahte dini yıkmak için elimizde mesajı değişmeyen kur'an ve peygamberimizin sahih hayatı var. yukarda da belirtiğim gibi senin yapman gereken insanları kızıp islam'ı mahkum etmek değil, islam'ı müslümanlar'ın (!) davranışlarından ve islam'ın düşmanlarından değil islam'ın sahih saydığı kaynaklardan öğrenmektir. işte bunu yaptığında aydın olursun.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar