bugün
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek7
- yeni partinin çerçeve yasa kararı14
- ulu parti5
- baliye balayına gitme ezikliği4
- koko14
- ekşi sözlük referans17
- ingiliz ajanları4
- 2000 doğumlu kızlar5
- bok kokan bali'ye balayına giden münasip çiftler2
- dindar nesil2
- burak kut4
- mekke anlaşması20
- baliye giden türkiye ezikleri2
- evlenmeme nedenleri3
- corona adasında bira tadımı yapacak uzman ilanı2
- recep tayyip erdoğan6
- çocuğuna kendi ismini veren ebeveyn4
- zorunlu eğitim9
- yeni parti6
- kürt sorunu4
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- iyilikler kötülükleri giderir2
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- çerçeve yasaya hayır diyen yeni parti vekilleri2
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- ferrari ye tüp taktırmak isteyen insan2
- 10 ağustos 20263
- merfulu11
- en gey özelliğiniz10
- kod yazarken müzik dinlemek6
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- salaksın3
- din ve ahlak5
- trabzonspor8
- torpil peşinde koşan tip5
- ey insan2
- yanlışlıkla gey olmak9
- avusturya4
- halk başkanlık sistemini istiyor9
- online 40 yazar ne yapıyor5
- zall'ın çok meşgul biri olması6
- günlük tutan erkek19
- tuvalete sıçımhane diyen kezo5
- tüm fake hesapların öbür sözlükten gelmiş olması2
- wc'ye telefonsuz girmek7
- bir insanın muadilini bulmak5
- ekonomi12
- dün fetö götü yalayanlar bugün apo götü yalıyor7
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
Yaklaşık 10 aydır inançsızım. Şüphe duymaya başlamıştım.
Efe aydal ile tanıştım. Aslında inançsızlığımın fitilini o ateşledi.
Neyse, ben bir arayış içerisine girdim. Dinimin doğru olup olmadığını merak ediyordum.
Yaratılış hikayesi bana deli saçması geldi. Evrim kuramı ile tanıştım. Ülkemizdeki kasıtlı bilgi kirliliği yüzünden evrimi maymundan gelmek olarak biliyordum. Bu Adem ve Havva dan gelmekten daha saçmaydı. Sorun evrimi adam akıllı bilmememden kaynaklı idi. Kısacası evrim maymundan gelmek falan değildi. Bulunduğun bölgenin şartlarına uyum sağlayarak kalıtsal özellikler kazanmaktı. Benim imanım sarsılmıştı.
Tam anlamıyla boşlukta idim. Düşüncelerimi bir arkadaşıma anlatma ihtiyacı hissettim. Nitekim öyle yaptım.
Deyyus-u ekber bütün sınıfa söyledi. Aralarında bana gerizekâlı diyenler oldu. Hatta beni rum ilan ettiler lan. Hanefi müslümandım olm ben. Ortadoks falan olsam hadi neyse.
Din hocası duymuş confused intellectual sen ateistmisin dedi.
Bende karışık hocam dedim. Bana Kuran verdi, okudum.
Bende pek bir değişiklik yoktu. Daha sonra ise bana bir kaç video izletti. Matematikçi örümcekler mi öyle bir şey.
Video bittikten sonra ekranda adnan oktar yazısı belirdi.
Cidden! insanlar yeterli otorite ve hitabet gücüyle istedikleri görüşü istedikleri yere çekebilirler. Bunun en büyük örneği mustafa kemak atatürk'ü devrimci bir bolşevik gibi gösteren komünistler, yahut kendisini bir türk ırkçısı olarak gösteren türkçüler. Bu da böyle bir şeydi. Bir din nasıl bu kadar farklı yorumlanabilir ki? Selefiler de kendisine müslüman diyor kedicikler de. Neyse konudan sapmayalım efenim.
Tabii ki evrim teorisine bok atıyordu. Bu düzen muhteşem, bu çicekler bu böcekler harika! Öyleyse Allah var! Şeklinde konuşuyordu. Bende hocam dediklerinizi mantıklı bulmuyorum dedim. Sende maymundan geldiğine mi inanıyorsun demişti.
Hayır hocam deyip evrim kuramını basitçe anlattım.
Hoca da bunu mantıklı bulmadı. O gün öyle geçip gitti.
Şimdi benim bildiğim bir şey var ki, o da dinlerde geçen tanrının gerçek olmadığı. Biz insanlar yaratıcının var olup olmadığını bilmiyoruz.
Efe aydal ile tanıştım. Aslında inançsızlığımın fitilini o ateşledi.
Neyse, ben bir arayış içerisine girdim. Dinimin doğru olup olmadığını merak ediyordum.
Yaratılış hikayesi bana deli saçması geldi. Evrim kuramı ile tanıştım. Ülkemizdeki kasıtlı bilgi kirliliği yüzünden evrimi maymundan gelmek olarak biliyordum. Bu Adem ve Havva dan gelmekten daha saçmaydı. Sorun evrimi adam akıllı bilmememden kaynaklı idi. Kısacası evrim maymundan gelmek falan değildi. Bulunduğun bölgenin şartlarına uyum sağlayarak kalıtsal özellikler kazanmaktı. Benim imanım sarsılmıştı.
Tam anlamıyla boşlukta idim. Düşüncelerimi bir arkadaşıma anlatma ihtiyacı hissettim. Nitekim öyle yaptım.
Deyyus-u ekber bütün sınıfa söyledi. Aralarında bana gerizekâlı diyenler oldu. Hatta beni rum ilan ettiler lan. Hanefi müslümandım olm ben. Ortadoks falan olsam hadi neyse.
Din hocası duymuş confused intellectual sen ateistmisin dedi.
Bende karışık hocam dedim. Bana Kuran verdi, okudum.
Bende pek bir değişiklik yoktu. Daha sonra ise bana bir kaç video izletti. Matematikçi örümcekler mi öyle bir şey.
Video bittikten sonra ekranda adnan oktar yazısı belirdi.
Cidden! insanlar yeterli otorite ve hitabet gücüyle istedikleri görüşü istedikleri yere çekebilirler. Bunun en büyük örneği mustafa kemak atatürk'ü devrimci bir bolşevik gibi gösteren komünistler, yahut kendisini bir türk ırkçısı olarak gösteren türkçüler. Bu da böyle bir şeydi. Bir din nasıl bu kadar farklı yorumlanabilir ki? Selefiler de kendisine müslüman diyor kedicikler de. Neyse konudan sapmayalım efenim.
Tabii ki evrim teorisine bok atıyordu. Bu düzen muhteşem, bu çicekler bu böcekler harika! Öyleyse Allah var! Şeklinde konuşuyordu. Bende hocam dediklerinizi mantıklı bulmuyorum dedim. Sende maymundan geldiğine mi inanıyorsun demişti.
Hayır hocam deyip evrim kuramını basitçe anlattım.
Hoca da bunu mantıklı bulmadı. O gün öyle geçip gitti.
Şimdi benim bildiğim bir şey var ki, o da dinlerde geçen tanrının gerçek olmadığı. Biz insanlar yaratıcının var olup olmadığını bilmiyoruz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar