bugün

numan tekelioğlu

Süleyman Demirel Hukuk Fakültesinde Medeni Hukuk asistanıdır kendileri. Doktora yapmaktadır. Memleketi Denizli'dir ve bunu her fırsatta dile getirir. Geçen sene tüketici hukuku dersini pek güzel anlattığından ilgimi çekmiş ve sık sık sohbet etmiştim. Bu başlık onun emeklerine bir cevap niteliğindedir. Çünkü her derse gelmeden önce konuyu 5 ayrı kitaptan okuduğunu söylemişti. Her derse yanında yargıtay kararı getirir ve kararları okuyarak sınıfta tartışırdı. Ha bir de akademik kadronun pek tenezzül etmediği mezuniyet törenine katılan birkaç asistandan biriydi.
ilk başlarda yılların hocasıymış gibi anfinin bir başından bir başına yürüyerek elleri cebinde ders anlatmasını garipsemiştim. Hatta bazıları 40 yıllık prof. sanıyo lan bu kendisini demişti. Ama dönemin sonunda bunun boş bir kendini beğenmişlik olmadığı anlaşıldı tabi. Ara sıra borçlar özel ve eşya derslerine de girmişliği vardır. Borçlar özelde de baya iyiydi ama eşyada o kadar değil. Gerçi eşya hukuku medeninin en baba alanıdır o ayrı.
Neyse, eğer akademik kölelik olduğu söylenen asistanlığı bir an önce bitirirse ve ayağı kaydırılmazsa geleceği parlaktır vesselam.