21 aralık 2012

maya takvimine göre kıyametin kopacağı tarih.
bu tarz konulara feci bir takıntım olduğundan hemen bir araştırma yapıverdim. sonuçlar ;
kuran-ı kerim'de şöyle bir ayet var :
ay karardığı, güneş ve ay birleştiği zaman. insan o gün: "kaçış nereye?" der. hayır, sığınacak herhangi bir yer yok. o gün, 'sonunda varılıp karar kılınacak yer yalnızca rabbinin katıdır. (kıyamet suresi, 8-12)
"güneş ve ay birleştiği zaman" anahtar cümlemiz bu. bir inanışa göre de kıyamet aşure günü cuma gününe denk geldiği zaman kopacaktır. 2012 aşure günü 23 kasım cuma gününe denk gelmektedir. pekala o zaman 21 aralık geç bir tarih değil midir? arada tam tamına 1 ay fark vardır. bu da dünyanın ters düz olması için geçecek olan süredir.
ayrıca 21 aralık 2012 tarihinde ayette de belirtildiği gibi güneş ve ay , aynı çizgi üzerinde birleşecektir.

şimdi durum şu ; yıllardır söylenen 21.12.2012 günü gerçekten çok ilginç bir döneme denk gelmektedir. aşure gününün cumaya denk gelmesi, güneş ve ayın aynı düzlemde kesişmesi, mayaların kehanetleri filan hep bu gün ile ilgili ipuçlarını ele vermektedir.
(bkz: bir şey var ama ne)
sonuç olarak, çok gizemli bir tarih ve heyecanla bekliyoruz.

edit : dini bir programda izleyicilerden biri, kıyametin hangi gün kopacağını sormuştu. nihat hatipoğlu'da, cuma günü demişti. dehşet bir kesişme tarihi bu eldeki verilere göre.

zamanla gelen edit : 23 kasım 2012 cuma günü geride kaldı. hem aşure günüydü hem de cumaydı ama bişi olmadı. umarım 21 aralıkta da bir bok olmaz. olursa da bu entryi hatırlayın a dostlar. kafanız omzunuzun üzerindeyse hala tabi..