bugün

koşu

bu akşam kurtuluş caddesi'ndeki evimin önünde 23:08'de gökdere'nin yanından setbaşı'na doğru koşmaya başladım. setbaşı kütüphanesi'nin oradan ipekçilik caddesi'ne girdim. o bayırı yarısına kadar koşup, çelebi mehmet lisesi'nden sağa saptım. eşrefiler sokak'tan, eşrefiler caddesi'ne geçtim. temenyeri'nden köprüyle, yıldırım'dan osmangazi'ye geçtim. tam maksem caddesi'nden inecekken, sağa saparak çinkolu kahve sokak'a girdim. oradan sola saparak ibrahim paşa camisi'nin oradan, bursa ticaret lisesi'nin arkasına doğru koştum. oradan bursa kız lisesi'ne inmeden, bursa erkek lisesi ile bursa ticaret lisesi'nin arasından maksem caddesi'ne koşmaya devam ettim. maksem'den, ulucami'ye indim. oradan atatürk caddesi'ne koştum. tam heykel'den setbaşı'na doğru gidecekken, inönü caddesi'ne girdim. oradan kayhan caddesi'ne girerek hızımı arttırdım. gökdere medresesi'ni de geçerek tekrar gökdere'ye indim. gökdere'nin sağından tekrar kurtuluş caddesi'ne girerek, 23:38'de evimin önünde bu 30 dakikalık koşu antremanımı sonlandırdım. kapımın önünde 10 dakikalık açma germenin ardından, evde de 50 x 2 olmak üzere 100 tane şınav çektim. şimdi de oturdum bunları yazarak dinleniyorum.

eskiden kültürpark'ta 30 dk koşardım. sonra kültürpark'a giderken ve dönerken harcadığım zamandan tasarruf etmek için, evimin önünden koşmaya başlayıp, yine evimin önünde koşmayı bitirmenin daha mantıklı olduğunu gördüm.

koşu en kolay spor. ciddi bir sağlık problemi olmayan her insan, 2 günde 1 olmak üzere haftada 3 gün bu sporu gerçekleştirebilir. 20 dakika hafif tempoda, parmak ucunda koşmak bile ömrü uzatır. bu disiplin sigarayı bıraktırır.