bugün
- dilbigisisi en iyi olan yazar20
- mesih düşmanı cinli türk ateistleri26
- ölmek istemek ama ölememek5
- yazarların buluşmak istediği yazar11
- gecenin şarkısı7
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz35
- bende eksik olan ne diye düşünmek5
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri35
- gece açlığı6
- chatgpt ile dertleşmek7
- dahi anlamındaki de yi ayrı yazmayan sevgili14
- tutunamayanlar8
- flörtöz erkek iticiliği5
- boyumun 2 cm kısalması28
- kızlar bakar mısınız13
- sözlük yazarlarının ruh halini anlatan görsel11
- bol tereyağlı iskender4
- orta doğu da 4 tane ulus devlet var9
- kendi kendine nazar değdirmek3
- arkadaşlar hesabımı gizliyorum6
- eski sevgiliyle bakkalda karşılaşmak9
- chp'nin türkiye'ye yaptıkları6
- atatürk ün döneminde hiç üniversite kurulmaması15
- tanrılar4
- islamda namaz yoktur13
- anasonlu nargile3
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı21
- ben üşümem2
- uludağ sözlük en popüler yazarını seçiyor9
- istanbul da 2 ilçede denize girme yasağı4
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri4
- freddy krueger ve kırmızı çizgili kazağı2
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı19
- sözlük yazarlarını analiz eden yazar5
- israil'e saldıran her ulus helaka uğrayacak6
- sözlük yazarlarının mastürbasyon teknikleri6
- 12 eylül 2026 suudi arabistanın vurulması8
- insanlar değişmez2
- beyin sinir ve omurilik cerrahisi uzmanı3
- ayrılık sonrası herkesi benzetmek2
- nişantaşı nda 36 lı tuvalet kağıdıyla yürümek8
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım12
- her ilde üniversite kurulması6
- varlığı iddia olarak kabul etme2
- gammazlar bakar mısınız3
- lsd2
- hakaret etmek7
- her şeyin mizahı yapılmalı mı19
- yaşar dinleyen erkek10
Neden hayır diyorum
Mustafa Hoş - Gazeteci -Yazar
Harry G. Frankfurt “Gerçek Üzerine” kitabında “Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki çok sayıda eğitimli, vasıflı insan gerçeği saygı duymaya değer bir şey olarak görmüyor. Politikacılar ve halkla ilişkiler mensupları tipik olarak saçmalığın, yalanın ve diğer tür sahtekarlıkların, dolandırıcılığın en üretken mensupları…Gerçek olmadan yaşayamayız. Gerçeğe sadece nasıl iyi yaşayabileceğimizi anlamak için ihtiyaç duymayız, hayatta kalabilmek için de ona ihtiyacımız var. Ayrıca gerçek öyle kolayca gözardı edebileceğimiz bir şey de değil. Gerçeğe kayıtsız kalmak sadece ihmalkar bir düşüncesizlik değildir. Böylesi bir tutumun ölümcül sonuçları olduğu kısa zamanda anlaşılır. Gerçeğin bizim için ne denli önemli olduğunu anladığımız müddetçe, makul olarak, gerçeği istemek ve onu elde etmek çabasından uzak duramayız” der.
Erdoğan/AKP Türkiye’sinde ‘Yalan, gerçeği algılama biçimine hasar vermek icin tasarlanır.’ Sonra büyük yalanlar gerçek gibi sunulur..Bu da medya aracılığı ile yapılır. Objektiflik ve tarafsızlık adı altında biat gösterisi vardır. Biat ayinlerinde sadece gerçek kurban edilir.
Gerçeğin yeniden hayat bulması için mesleğim için “Hayır” diyorum
Bu sadece bir referandum degil... Bir memleket meselesi... Laik Cumhuriyet’in varlığı meselesi. Ülkeyi tek bir adama teslim edip etmeme kararı. Bu kararı verirken aklınızda bulunsun. Bugünkü Tayyip Erdogan “Ne istediniz de vermedik” “Sor bakalım bir emri var mı?” diyen Tayyip Erdogan’ı Fetulahçılıktan hapse atar. Bugünkü Erdogan “Terör devleti israil, terör estiriyor. Zalimler için yasasin cehennem” diyen Erdogan’ı hapise atar. Bugünkü Erdogan “imralı’ya Oslo’ya ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin” diyen Erdogan’i PKK’dan hapse atar. Avrasyaci Erdogan, BOP Eş Başkanı Erdoğan’ı hapse atar. Bugünkü Erdogan “Gerekirse papaz elbisesi giyerim” diyen Erdogan’ı hapse atar. Bugünkü Erdoğan “Milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum” diyen Erdoğan’ı “hain” diye hapse atar.
Bunun için “Hayır” diyorum
Çocuklara tecavüz edilirken susanlara
Çocuklar diri diri yanarken seyredenlere
Etnik ve mezhepsel ayrımcılara
Yasama, yürütme ve yargının tek bir adamım emrinde olmasına
Hakikat peşinde koşan gazetecileri hapse atanlara
7 yaşında çocukla evlenilir diyen pedofili savunucularını baştacı edenlere
Laik Cumhuriyet’i yıkmak isteyenlere
Rejimi sadece bir adamın varlığı için değiştirmek isteyenlere
Kendisinden olmayan herkesi terörist ilan edenlere
Çimentoyu ağaçtan daha çok sevenlere
Rıza’yı, Mehmet Cengiz’i Ali ismail’den daha kucaklayanlara
“Türkiye’yi bir şirket yönetir gibi yönetmek istiyorum” anlayışına
Önce suçlu yarat sonra delil uydur düzenine
Gizli tanık açık iftira hukukuna
Her kötülüğün kolayca kandırmasına
Kurgunun, yalanın hayata egemen olmasına
“HAYIR” diyorum
Mustafa Hoş - Gazeteci -Yazar
Harry G. Frankfurt “Gerçek Üzerine” kitabında “Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki çok sayıda eğitimli, vasıflı insan gerçeği saygı duymaya değer bir şey olarak görmüyor. Politikacılar ve halkla ilişkiler mensupları tipik olarak saçmalığın, yalanın ve diğer tür sahtekarlıkların, dolandırıcılığın en üretken mensupları…Gerçek olmadan yaşayamayız. Gerçeğe sadece nasıl iyi yaşayabileceğimizi anlamak için ihtiyaç duymayız, hayatta kalabilmek için de ona ihtiyacımız var. Ayrıca gerçek öyle kolayca gözardı edebileceğimiz bir şey de değil. Gerçeğe kayıtsız kalmak sadece ihmalkar bir düşüncesizlik değildir. Böylesi bir tutumun ölümcül sonuçları olduğu kısa zamanda anlaşılır. Gerçeğin bizim için ne denli önemli olduğunu anladığımız müddetçe, makul olarak, gerçeği istemek ve onu elde etmek çabasından uzak duramayız” der.
Erdoğan/AKP Türkiye’sinde ‘Yalan, gerçeği algılama biçimine hasar vermek icin tasarlanır.’ Sonra büyük yalanlar gerçek gibi sunulur..Bu da medya aracılığı ile yapılır. Objektiflik ve tarafsızlık adı altında biat gösterisi vardır. Biat ayinlerinde sadece gerçek kurban edilir.
Gerçeğin yeniden hayat bulması için mesleğim için “Hayır” diyorum
Bu sadece bir referandum degil... Bir memleket meselesi... Laik Cumhuriyet’in varlığı meselesi. Ülkeyi tek bir adama teslim edip etmeme kararı. Bu kararı verirken aklınızda bulunsun. Bugünkü Tayyip Erdogan “Ne istediniz de vermedik” “Sor bakalım bir emri var mı?” diyen Tayyip Erdogan’ı Fetulahçılıktan hapse atar. Bugünkü Erdogan “Terör devleti israil, terör estiriyor. Zalimler için yasasin cehennem” diyen Erdogan’ı hapise atar. Bugünkü Erdogan “imralı’ya Oslo’ya ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin” diyen Erdogan’i PKK’dan hapse atar. Avrasyaci Erdogan, BOP Eş Başkanı Erdoğan’ı hapse atar. Bugünkü Erdogan “Gerekirse papaz elbisesi giyerim” diyen Erdogan’ı hapse atar. Bugünkü Erdoğan “Milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum” diyen Erdoğan’ı “hain” diye hapse atar.
Bunun için “Hayır” diyorum
Çocuklara tecavüz edilirken susanlara
Çocuklar diri diri yanarken seyredenlere
Etnik ve mezhepsel ayrımcılara
Yasama, yürütme ve yargının tek bir adamım emrinde olmasına
Hakikat peşinde koşan gazetecileri hapse atanlara
7 yaşında çocukla evlenilir diyen pedofili savunucularını baştacı edenlere
Laik Cumhuriyet’i yıkmak isteyenlere
Rejimi sadece bir adamın varlığı için değiştirmek isteyenlere
Kendisinden olmayan herkesi terörist ilan edenlere
Çimentoyu ağaçtan daha çok sevenlere
Rıza’yı, Mehmet Cengiz’i Ali ismail’den daha kucaklayanlara