bugün
- sözlükte tanıdığınız en iyi kişi10
- müzik2
- nasıl birisiniz9
- bir erkeğe yapılabilecek en iyi iltifat10
- hiç olmayacak bir insana aşık olmak4
- kendinizde değiştirmek istediğiniz şeyler7
- sözlük gıybeti12
- benim açık oylarım görünüyor mu3
- bu saatte uyumayan yazarlar ne yapıyor3
- güney amerika3
- napıyorsunuz9
- hangi tatlısınız10
- gece otobüsle yolculuk yapmak3
- dokunulmasından hoşlanmadığınız yerleriniz7
- orhan gencebay2
- uruguay2
- kız kardeşlerim6
- fatma betül sayan kaya44
- sözlük erkeklerinin kaslı ve damarlı kolları4
- kapatıcı kullanılmayan gün12
- üniversiteye gitme nedeni5
- dünyanın en yakışıklı erkekleri listesi7
- para2
- gunluklerim aylik olmus11
- dünya4
- akp seçmeni16
- protect me and guide me2
- anın görüntüsü20
- arkadaşlar naber ya8
- ok mesajına cevap veren erkek6
- sevdiğiniz kişinin sakızını çiğner misiniz5
- mesajlaşırken btw yazmak9
- 5 ekim 2026 italya türkiye maçı2
- 5 ekim 20264
- geceye acı ama gerçek bir cümle bırak18
- geceye bir tespit bırak5
- asrın soygunu13
- atlas okyanusu2
- yazarların güncel flört listesi7
- the merich7
- tevratta anlatılan ensest ilişki13
- 195 cm geniş omuzlu hayvan gibi herif7
- yazarların sıkıldıklarında yaptıkları şeyler8
- en toksik ilişkilerdeki seksin6
- brezilya3
- futbol20
- iyi niyetli olmak3
- çok kötüyüm arkadaşlar4
- arkadaşlar ben neden sallanmadım7
- uefa uluslar ligi14
Bana böyle senaryoyla gelin işte dedirten bir film. Action ve efekt olmadan, fizik kanunlarına muhtaç kalmadan bilim kurgu yapılabiliyor işte.
independence day misali başlayan ama sonra onun gibi saçmalamayan, özgün senaryoya sahip ve çok güzel mesajlar veren bir film de diyebiliriz.
----eleştiri spoiler----
O şematik dili nasıl çözdün, nasıl anadilin gibi konuşmaya başladın diye sormak lazım. Bu bölüm özentisiz geçilmiş ve kolaya kaçılmış ama verilen mesaj o kadar güzel ki insana batmıyor. Hatta keşke böyle bir şey olsa diyor insan.
----eleştiri spoiler----
bu filmle birlikte bilim kurgunun gelişiminin uzay'ı keşfetmek yerine zaman'ı keşfetmeye kayacağını görebiliriz ve hatta hepimizin top class'ı interstellar gün gelecek zaman filmlerinin prototip'i olacağını düşünüyorum. Arrival filmi geçmişi, şimdiyi ve geleceği zaman olarak aynı düzlemde bize gösteriyor, temelinde verdiği mesaj bu. Zaman olgusuna başka bir açıdan baktırıyor. Detayında mesaj verme var ve bu şeklini contact filmiyle kıyaslayabiliriz. Contact da foster ile çat çat konuşmuşlardı ama bir gün başka bir form ile temasta olursak iletişim kurmak çok uzun zaman alacaktır. Arrival buna da değiniyor.
iletişim kurmak, verilen mesaj ve zamanın aynı düzlemde algılanabilmesi. Güzel senaryo.
independence day misali başlayan ama sonra onun gibi saçmalamayan, özgün senaryoya sahip ve çok güzel mesajlar veren bir film de diyebiliriz.
----eleştiri spoiler----
O şematik dili nasıl çözdün, nasıl anadilin gibi konuşmaya başladın diye sormak lazım. Bu bölüm özentisiz geçilmiş ve kolaya kaçılmış ama verilen mesaj o kadar güzel ki insana batmıyor. Hatta keşke böyle bir şey olsa diyor insan.
----eleştiri spoiler----
bu filmle birlikte bilim kurgunun gelişiminin uzay'ı keşfetmek yerine zaman'ı keşfetmeye kayacağını görebiliriz ve hatta hepimizin top class'ı interstellar gün gelecek zaman filmlerinin prototip'i olacağını düşünüyorum. Arrival filmi geçmişi, şimdiyi ve geleceği zaman olarak aynı düzlemde bize gösteriyor, temelinde verdiği mesaj bu. Zaman olgusuna başka bir açıdan baktırıyor. Detayında mesaj verme var ve bu şeklini contact filmiyle kıyaslayabiliriz. Contact da foster ile çat çat konuşmuşlardı ama bir gün başka bir form ile temasta olursak iletişim kurmak çok uzun zaman alacaktır. Arrival buna da değiniyor.
iletişim kurmak, verilen mesaj ve zamanın aynı düzlemde algılanabilmesi. Güzel senaryo.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar