bugün

guru

ne yapmıştır adnan menderes?

vatan cephesi kurmuş, bu cepheye katılmayan herkesi ya siyasetten uzaklaştırmış, ya da tevkif* ettirmiştir. (resmi kayıtlarda böyle geçer, suikastlar vs. de var yani.

ne yapmıştır menderes?

ismet inönü'ye demokrasi dersi vermek yerine iktidarı eline aldığında ismet inönü'den beter baskı rejimi oluşturmuş, en ufak bir muhalefetin dahi başını ezmiştir. adamları ya da fanatikleri tarafından kendisini eleştiren muhabirler, köşe yazarları sokak ortasında ölümüne dövülmüştür.

ne yapmıştır menderes?

chp hükümetinin götünden kan alınarak yapmaya çalıştığı toprak reformunu anında iptal etmiş, aşiretler ve toprak ağalarıyla dirsek temasına girmiştir.

ne yapmıştır menderes?

fatin rüştü zorlu (o da idam edilenlerden) aracılığıyla meclisi hiçe sayarak amerika ile ikili antlaşmalara girmiş ve amerika'ya bugün bile sorunlar yaşadığımız über imtiyazlar sunmuştur.

ne yapmıştır menderes?

said nursi gibi din adamlarıyla kafa kafaya vermiş, bir parti konuşmasında ''siz isterseniz hilafeti bile geri getiririz'' diyebilecek kadar uçmuştur. (muhtemelen acidin yan etkisidir bu zaten)

ne yapmıştır menderes?

kendisine karşı olan öğrenci hareketini kontrolündeki kolluk kuvvetleriyle dozer misali ezmiştir. (bu tanıdık geliyor değil mi?)

ne yapmıştır menderes?

liberal ekonomiye jet hızıyla geçmiş, finans kaynağı olarak da amerikan yardımlarını kullanmıştır. ancak bu yardımların bir karşılığı olacağını hiç hesap etmemiş, ya da günü kurtarma maksatlı görmezden gelmiştir. (ikili antlaşmalar, üstte) sonunda da daha doğrı düzgün bir burjuva sınıfı bile olmayan ülkeyi amerika'nın kucağına oturtmuştur.

ne yapmıştır menderes?

kore savaşı'na bir hiç uğruna askeri ölüme göndermiştir.

ne yapmıştır menderes?

halk evleri, köy enstütüleri gibi eğitim kurumlarını kapatmış, üniversiteleri denetimi altına almaya çalışmış, eğitimi bok etme konusundaki ilk kararlı hareketi başlatmıştır.

ne yapmıştır menderes?

sırf kendisine oy vermiyor diye kırşehir ilini ilçe yapmış, mecliste ''yahu manyak mısın diyen'' kendi parti mensuplarına dahi o miki sırıtışıyla cevap vermiştir.

ne yapmıştır menderes?

(bkz: uzar bu)

guru da boş adam olmadığına göre, tüm bunları bilerek gayet yerinde tespitlerde bulunmuştur. siz önce menderes triosu'nun tüm bu bokları yemediğini ispatlayın, ben de kameramı elime alıp ben bir ibneyim, guru beni sikiyor, o da bir ibnedir, yalancıdır, kindar bir komünüktür diye çıplak vatandaş modunda alsancak sahili'nde koşturacağım. yanlış yapan herkesi eleştirmeyi kin olarak algılayanların belli ki hala kuyruk acısı var.