bugün

pedofili

Cinsel nesnenin, henüz hiç bir anlamda bunu kaldıramayacak düzeydeki varlıklara değişimidir. içinde istismar bulunduğu için sapkınlık değil sapıklık olarak yorumlanır. Bu yüzdendirki pedo ( çocuk ) - fili ( hastalık ) kökünden gelir.

Bununla ilgili şunu söylemek isterim, Pedofili özellikle bizim gibi toplumlarda oldukça çok bulunan bir yönelimdir. Fakat toplumun baskısı bu düşünceleri bilinç-dışına iter.Fakat çoğunluk bunu bilincine çıkmadan müdahele etse de özgür ve zararsız olacak kadar psişik enerji harcayamaz. Bunun yerine Pedofililere olan tepki çoğalır. Burada yansıtma ve yansıtmalı özdeşim mekanizmaları, kişinin içindeki rahatsız olduğu düşünceleri bir başkasına aktararak onu hedef tahtasına dizmesidir. Bu durumda ortaya çıkan en büyük şey suçlamadır.Pedofili gerçekten çok kötü bir şeydir. Fakat bu konu insanların çoğunluğunun üzerine hiç düşünmeden hüküm verdikleri bir takım cezalara maruz kalır. Mesela idam. Konu pedofili olunca her nedense (!)
herkes moralist olur ve hüküm verir.Oysa dikkat edilmelidirki bu hükümler içindeki kötü olanı bir başkasına yansıtma, ardından "sen böylesin, sen şöylesin"li özdeşime çıkmaktadır.
güncel Önemli Başlıklar