bugün

yunan izmir i işgal ederken izmirli ne yaptı

"at yalanı, seveyim inananı" demiştir muhtemelen.

yunan askerlerinin çiçeklerle karşılanması olayı doğru olabilir çünkü izmir'de belirgin bir rum nüfusu vardır o tarihlerde ve bunların işgale sevinmesi çok şaşırtıcı değil.

izmirli'den kasıt nedir, onu bilmek gerek. ayrıca işgalin ilk konumudur izmir. baskının, şiddetin en yoğun olduğu yerdir. kurtuluş savaşındaki asıl düşmanımız, fiziken karşı karşıya geldiğimiz yunan askeridir. emperyalist ingilizler, fransızlar, italyanlar yoğun bir savaşa nerede kalkıştılar? maşa yunanistandır ve ordusu cepheye sürülmüştür. ve de izmir'den sürülmüştür.

bu izmirli, antepli, maraşlı meselesi ülkede bilerek, isteyerek, kasıtla yaratılan ayrımcılığın son noktası artık. bu ülkedeki insanların herhangi bir konuda birlik olması egemenin işine gelmiyor, ne kadar ayrıştırırsa, ne kadar ötekileştirise o kadar iyi onun için.

haydi, hep beraber nefret edelim birbirimizden. inancına, mezhebine, siyasi görüşüne, yaşam biçimine, diline, geleneğine, kültürüne, kökenine kadar ayıralım birbirimizi. sınırlar, kırmızı çizgiler çekelim. sevgi, saygı ne gereksiz şeyler zaten, kimin umurunda?