bugün

matrax

hafta içi her gün yayın yapan program. iyidir ya da kötüdür, bu yazıda ona değinmeyeceğim. Daha ilginç bir şeyden bahsetmek istiyorum.

Yaşını hatırlamıyorum fakat tahminen 17-18 yaşlarında bir kız annesine çatmak için zeki'yi arıyor. Zeki de kızdan, onu marsa göndereceklerini söylemesini istiyor. Kız tek başına başa çıkamayınca zeki, bu 10 kişiyi marsa gönderecek firmanın temsilcisi olarak kızın annesiyle konuşmaya başlıyor.

Zeki- hanımefendi merhaba, sizi x firmasından arıyorum, kızınızı uzaya göndereceğiz.
Anne- ben kızımı amcasına gönderemiyorum, uzaya nasıl göndereyim?
Z- hanfendi uzaya gönderilecek 10 kişiden biri kızınız, kendisine bir takım testler uyguladık, o da bu testleri başarıyla geçti.
A- benim kızım salak, hiçbir şey başaramaz ki o. Hem nasıl göndereyim uzaya babası kızar, hadi imam hatip derseniz neyse de..
Z- hanfendi uzayın ne olduğunu biliyor musunuz?
A- hayır.
Z- peki hiç merak etmediniz mi?
A- yoo.


daha da uzatmayacağım, ama bu diyalog bu seyirde 15 dk kadar devam ediyor. Fakat atlayamayacağım, Zeki uzayın ne olduğunu açıkladıktan sonra kadın birkaç kez daha "imam hatip olsaydı olurdu da.." cümlesini kuruyor.

Çok afedersiniz, bu insanla; tecavüze uğrayan kadının arkasından "haketmişti" diyen insan aynı insan. bu insanla; hayatı boyunca bir sayfa kitap okumamış, bunu imkanı olmadığı için değil de, gerçekten sadece ve sadece işine gelmediği için yapmamış olmasına rağmen her şey hakkında fikri olan insan aynı insan. Bu insanla; tecavüzü, çocuk istismarını, sapkınlığı, saygısızlığı ve nicelerini meşrulaştıran insan aynı insan. Bu insanla; doğru düzgün eğitim verebilen okulların imam hatip'e çevrilmesini alkışlayarak karşılayan insan aynı insan.

Lanetler olsun bu insanlara. Lanet olsun zihniyetinize.

Edit: imam hatipler kapatılsın.