bugün

türkçe rap

lise yıllarımda sagopa dinleyerek yakınlaştığım türdür. lakin lise 3'te falan bitti o dönem.

şimdi bakıyorum da bugün bir rap şarkısı çıkıyor. birkaç ayda on milyonlarca dinleniyor falan. söz desen yok, müzik desen tırt.

arkadaş bugün 100 milyon dinlenip herkesin diline dolanan şarkıdan bin kat güzelini sagopa 10 yıl önce yapardı hem de öyle 1 tane yapıp patlatıp her gittiği konserde aynı şarkıyı 8 kere tekrar etmezdi yani. güzel şarkılarını ard arda sıralayıp dinlediğim zaman saatler sürerdi. öyle 1 şarkıyı tekrar tekrar dinlemezdik. güzel şarkıdan bir sonraki güzel şarkıya geçmek heyecan verirdi falan.

şimdi 1 tane çıkıp popüler oluyor millet günde 758 kere aynısını dinliyor. milyonlar tıklanıyor. sanatçı da her gittiği konserde 8 kere aynı şarkıyı söylüyor falan. başka söyleyecek şarkısı yok çünkü. sonra birkaç seneye kimse adını hatırlamıyor.

neyse demem o ki tabi ki herkes sevdiğini dinlemekte özgür. lakin bugünün popüler şarkılarını dinleyen arkadaşlar, eğer rap ilginizi çekiyorsa ve henüz dinlemediyseniz gidin biraz eskileri dinleyin. sanırım daha çok hoşunuza giden birçok şarkı bulursunuz.