bugün

beki ikala erikli

eğitimli birisi olmama rağmen paranormal vakalara olabilir, olmuştur, süregelmiştir diye bakan; ama hiçbir zaman hayatında ciddi bir noktaya koymamış ve koymayacak birisi olarak ticaretini yaptığı şeylerin melek falan değil bildiğin cin olduğu kanaatindeyim.

cinler mi psikolojimizi bozar, biz mi kendi kendimizin psikolojisini cinleri takıntı haline getirip bozarız ikileminden bağımsız olarak bence katilini çok kötü etkilemiş.

katilin ağır şizofrenik durumları olabilir, halüsinasyon görebilir, parasının karşılığını alamadığını düşünebilir veya kadın da gerçekten paranormal tarafı kuvvetli bir kadındır ve kötü enerjiden öyle icazet almıştır. bunların hepsi insanın meşrebine göre kabul edilebilecek şeyler.

cinayetinse kabul edilecek bir yanı olmasa da yargı cezai ehliyet durumuna bakacaktır.

bana göre rahmetli beki hanım paranormal gücünün farkındaydı, kimi insan bu konuda güçlü olabiliyor. bu allah vergisi bir şey.

ama bu işlerin çok bokunu çıkarır, ticaretini falan yaparsan, her türlü felaketle muhatap olmak da olağandır.

cinmiş, büyüymüş, enerjiymiş, melekmiş... bunlara gerçekçi ve içinde bulunduğu acımasız materyalist ve kapitalist dünyanın farkında olan kimsenin ihtiyacı olamaz. bunlar zaman kaybıdır.

bu işlere merak sarmaya teşne insanlara tavsiyem, etraftan çok tehlikeli mevzu duymuş biri olarak, bu işlere girmeyin.

medet umulacak alan bilimdir, gerçekçi meslekler ve çalışma alanlarıdır, ciddi bir sorununuz varsa da tıptır.

para kaptırmanın ötesinde parayla ha diyince geri kazanamayacağınız şeylerinizi kaybedersiniz.

mesela huzur gibi. mesela vakit gibi.

en büyük güç, emeğin gücüdür.