bugün

izcilik

izciligin ilk ortaya ciktigi yer ingiltere'dir. 1907 ylinda ilk izci kampi ingiltere'de kurulmus daha sonra ingiliz milletler toplulugu ve tum dunyaya yayilmistir.

aydin diye tabir edilip haddi zatinda odun kafali, humanist, kozmopolit ruhlu bir takim zevat izciligin turkiye'ye mussolini'nin fasist italya'sindan getirilmis bir model oldugunu iddaa eder. oysa ki turkiye'de izcilik 2. mesrutiyet hemen sonraki yillarda yani ingiltere ile ayni zaman dilimi icinde baslamistir.

izciligin amaci turlu yas gruplarindaki cocuk ve gencleri, ulkesine ve ulusuna bagli, fiziksel ve ruhsal olarak guclu kimseler olarak yetistirmektir.

cennetmekan ataturk izcilik faaliyetlerine cok onem vermistir. o'nun talimati ile milli egitim bakanligi'nca okullarda izcilik orgutleri kurulmaya, izciler kamplara cikarilmaya baslanmistir.

kendisinin ucmaga varmasindan sonra ise izcilige verilen onem azalmis, sadece sabit tesislerde izci kamplari acilmistir.

bugun cocuklarimiz namaz mi kilsin bale mi yapsin kabilinden sacma tartismalar yapiliyor. doga zaaf gosterenleri asla affetmiyor. yarin ebedi dusmanlarimizla girisecegimiz olum dirim savasini ne bale yapan, ne de namaz kilan bir genclikle kazanabiliriz. savasan, en zor sartlarda bile hayatta kalabilen, krupp celigi gibi sert nesiller yetistirmek irkimizin bekaasi icin gereklidir.