bugün

stres

başa gelen olaylar karşısında o engeli aşacak enerjiyi bulamama hadisesi.

biz müslümanız. elhamdulillah. bu stresin çözümü için +1 demek. strese karşı bir sıfır öndeyiz. çünkü bizim allah'ımız var. ne dedik. an'ımız imtihandır. stres yapmak yok. stres müslümana yakışır bir davranış değil. başa gelenin allah'dan olduğunu ve sınavın bir parçası olduğunu bileceğiz. buda tabi ki imanın kalitesi ile doğru orantılıdır.
engel ne kadar yüksek olursa olsun oradan atlamayı bileceğiz. imanın seviyesi sonsuzdur. allah'a sığınalım ve ondan yardım isteyelim. bağırma çağırma ile, başkalarını kırma ile kısaca bazı olaylara-kişilere isyan ile bu çözülemez. aksine daha da allah'dan uzaklaşır insan. ve böylelikle kendi ile baş başa kalır. nefis ile baş başa kalırsan gider eşini çocuğunu da vurursun, bir mekanı ateşe de verirsin, en iyi bakın en iyi diyorum intihar edersin. bu çok tehlikelidir. nefis ile yalnız kalmak. yani allahsızlaşmak. engelin devamını bir engel daha koymaktır, işleri sarpa sarmaktır.
allah'dan yardım isteyin dostlar. namaz ile yardım isteyin. nefsinizi köreltin. aşıp taşmak isteyen nefsinizi ancak böyle dindirebilirsiniz. allah yardımcımız olsun.