bugün

allahın olduğunu ispatlayın müslüman olacağım

dilim dönmeyecek ama bilimsel ele almaya çalışacağım. sayı ve yazım yanlışları olabilir. ama istediğim ana mantığı düşünmek.

kainat de, evren de, kozmos de ne dersen de işte. dönüp bakmak lazım. evren öyle büyük ki aklımız almaz. mesela güneşin içine bin tane dünya girer. öyle büyük ve uzak ki en hızlı olan ışık bile 3 dakika sonra dünyamıza geliyor. daha insanoğlunun gönderdiği bir şey uydu, uzay gemisi vs. güneş sisteminden dışarı çıkamadı. öyle büyük bir güneş sistemimiz var. tabi bizim için bu. yoksa güneş sıradan bir yıldız. yoksa milyonlarca sistem, milyarlarca yıldız ve bununla beraber kat kat fazlası gezegen var. samanyolumuza en yakın galaksi andromeda olması lazım ve bu galaksi bizden bilmem kaç ışık yılı mesafa uzakta. ve bu evren büyüyor, genişliyor. filmi geri sararsak hepsi bir noktada birleşiyorlar. big bang ile her şey dağılıp, bir şekilde bizim yaşadığımız minik, bir zamanlar sevimli dünyamızda gözümüzü açıyoruz. milyarlarca yıl önce big bang olmuş dile kolay.

mikro aleme bakasak olursak insan vücudu için en temelimiz hücrelerdir. bu hücrelerde harıl harıl çalışan organeller vardır. bu organellerin bazısının sayısı vücudumuzun bazı yerlerinde sayıları farklıdır. örneğin mitokondri kaslarda daha fazladır enerji için. bu hücrelerin sayısı da öyle fazladır ki... ama birbirleriyle de kavgasız, gürültüsüz yaşayarak biz insanı ya da canlıyı oluşturuyor. hücrenin kontrol mekanizması çekirdek vardır. çekirdekte dna denen binlerce kitaplık upuzun bilgi kütüphanesi vardır. dna'yı oluşturan nükleoidlerin yapısında atomları ele alırısak iş iyice büyümüş demektir. atomun ağırlığının yüzde doksan dokuzunu çekirdek yami proton ve nötron oluşturur. elektronlar etrafta muazzam hızla dönüp dururlar. ve hiç bir elektron birbiriyle çarpışmaz. yeni yeni quark muhabbeti çıktı atom altı parçacık diye. falan filan.

bi soluklanıp düşünelim. dev ama cidden dev gök cisimlerinden quarklara uzanan bir yol. ben sadece fizik olarak düşündüm. bi de beynimiz içindekileri hesaba katarsak. ya cidden bir yaratıcı var. bu yazıyı sonuna kadar okuyanların derdini biliyorum ben ortak dertlerimiz. bizim derdimiz allah ile değil haşa. bizim derdimiz din adı altında, yaratıcının adını o pis ağzına alarak insanları üzeni hakkına gireni hayatını karartan mahluklarla. evet cidden ben de tiksiniyorum onlardan. ve çoğu gün yüzümüzün asık olmasının sebebi de bunlar. dayanalım. onları yeneceğiz bir gün. bu dünya temizlenecek. belki de temizlenmeyecek.