bugün
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık11
- şanssız bir insan olmak5
- hırvatistan7
- beni özleyenler elime mum diksin14
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı4
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması8
- sümer dili4
- ılımlı islam2
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor13
- saç traşı olmuyorum hadi bakalım8
- yuzır ismet gurbuzi hazretleri4
- belçika4
- kadir mısıroğlu3
- iq testi4
- almanya11
- bey biraderler beydirler3
- 2026 ağustos ayı nasıl geçecek3
- diyetteyken kitap okumak2
- yunanistan29
- gavurlarla kadın erkek karışık hamama gitmek5
- arkadaşlar naber ya4
- ayak bileğine dövme yaptıran erkek2
- arkadaşlar yeni ağırlıklarım nasıl3
- inşaat gürültüsü4
- slip mayo giyen erkek4
- türk ateisti7
- volvo v702
- en köylü özelliğiniz4
- her gördüğünü jandarmaya ihbar eden köylü3
- fransa5
- ispanya5
- beynin dopamin salgılamaması3
- yanık akrep dumanı çekmek5
- nervio ile travertenlere gitmek4
- portekiz5
- la diyen kadın3
- ioçk'nın müziği4
- erkeklerden hoşlanan erkek3
- en son aldığınız iltifat14
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri2
- zorunlu eğitim7
- ali vefa7
- arkadaşlar bu ne kitabı yahu2
- sidretü l münteha4
- sözlük çok bozdu3
- çomar müzikleri3
- hurafe dolu islam vs kur an islam ı10
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- tiroidli hanım3
- mayışı çekmek3
dincilerdeki paranoyak eğilim ve uygulamalar (ki kendi halindeki dindarlarda yoktur bu çünkü onlar kitaplarına uygun şekilde tanrılarına ibadet ederler başkalarını zorlamazlar) onları kitaplarından uzaklaştırır ve sonuçta bu hale gelirler. acı olan bunu şiddetle red etmeleridir.
içki içmeye karşısın tamam, ama benim içkimden sana nedir be zerzevat? kendine yasakladın ama neden bana da yasaklamak istersin? nefsin o kadar dandik de sen oruçken ben yerken imanın tehlikeye mi girmektedir ki ramazanda lokantaları kapatmak istersin? hır çıkarıp benim gibileri dövmek öldürmek istersin? flörtü yasaklamak istersin de imam nikahı ile körpecikleri altına almayı bilirsin!
Giordano Bruno (1548 - 1600) 17 Şubat 1600 yılında diri diri yakılırken aydınlığı saçıyordu sonsuz evrene. Ona: ''dinsiz'' demişlerdi. Yazıklıların binlerce yıldır dillerinde düşürmediği o acınaklı söz. Bruno gerçeği görüyordu ve seviyordu aynadaki sonsuz evreni: kendisini. Din, o denli güçlü ve doğru ise, neden Bruno'yu yaktı yazıklılar? Neden gerçeklerden bu denli ürküyor ve bu denli tedirginliğe kapılıyorlardı:
Çoğunluk olmalarına karşın (%99), neden bir kişi karşısında tedirginliğe düşüyorlardı?
Ölüm kararını Bruno'ya bildiren yargıç, ondan şu yanıtı almıştır: ''Ölümümü bildirirken siz benden daha çok korkuyorsunuz''.
Yazıklılar, yok olma karşısında, nesneleri iyelenerek kendilerini ölümsüzleştirmeye çalışırlar. Nesneler biriktikçe yok olma düşüncesini de, o denli beyinlerinde silmiş olular. Nesneler çoğaldıkça öteki yaşam düşü de artmaktadır. Nesnelerin yok olmaması onlara kendilerinin de yok olmayacakları düşünü yaşatmaktadır. Oysa gerçek böyle değildir.
içki içmeye karşısın tamam, ama benim içkimden sana nedir be zerzevat? kendine yasakladın ama neden bana da yasaklamak istersin? nefsin o kadar dandik de sen oruçken ben yerken imanın tehlikeye mi girmektedir ki ramazanda lokantaları kapatmak istersin? hır çıkarıp benim gibileri dövmek öldürmek istersin? flörtü yasaklamak istersin de imam nikahı ile körpecikleri altına almayı bilirsin!
Giordano Bruno (1548 - 1600) 17 Şubat 1600 yılında diri diri yakılırken aydınlığı saçıyordu sonsuz evrene. Ona: ''dinsiz'' demişlerdi. Yazıklıların binlerce yıldır dillerinde düşürmediği o acınaklı söz. Bruno gerçeği görüyordu ve seviyordu aynadaki sonsuz evreni: kendisini. Din, o denli güçlü ve doğru ise, neden Bruno'yu yaktı yazıklılar? Neden gerçeklerden bu denli ürküyor ve bu denli tedirginliğe kapılıyorlardı:
Çoğunluk olmalarına karşın (%99), neden bir kişi karşısında tedirginliğe düşüyorlardı?
Ölüm kararını Bruno'ya bildiren yargıç, ondan şu yanıtı almıştır: ''Ölümümü bildirirken siz benden daha çok korkuyorsunuz''.
Yazıklılar, yok olma karşısında, nesneleri iyelenerek kendilerini ölümsüzleştirmeye çalışırlar. Nesneler biriktikçe yok olma düşüncesini de, o denli beyinlerinde silmiş olular. Nesneler çoğaldıkça öteki yaşam düşü de artmaktadır. Nesnelerin yok olmaması onlara kendilerinin de yok olmayacakları düşünü yaşatmaktadır. Oysa gerçek böyle değildir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar