bugün

milano

bir kaç günlüğüne gidecek arkadaşlara nacizane vereceğim tavsiyeler barındıran şehir.

-just cavalli ( gece hayatı için gidilebilecek nezih, elit bir mekan )
-brera ( milano'nun lüks caddesi. sağlı sollu mekanlarda bi'şeyler yer, içebilirsiniz )
-10 corso como cafe ( corso como caddesi üzerinde bulunan hoş, kokteyl'leri güzel mekan (akşam üzeri mis gibi olur.. hele yaz akşamları çok daha mis olur )
-california bakery - malum güzel tatlılar
-luini ( panzerottiyani nam-ı değer pişi. içerisinde mozarella ve domates var sanırım ıspanaklısı da vardı. duomo katedralinin hemen arkasında ) karşısında bir de dondurmacı var oradan da pişi sonrasında dondurma iyi olur.
-venchi ( dondurma demişken vittoria avm içerisinde bulunan hatta havaalanında da mevcut bir şubesi. özellikle kremalı dondurmasını tad'ın derim. )
-navigli - taksim gibi bolcana insan bulunan bi yerdir. yaş ortalaması biraz küçüktür. kış aylarında gidecekler yaz aylarında göreceklerini pek göremeyebilirler.
-pizzeria sponini - salaş pizzacı. ayak üstü kalın mı kalın ve bir çok yer de şubesi bulunan bu pizza'dan bi dilim deneyebilir. (ben pek sevmiyorum)
-aperativo - akşam 6 sonrasında sadece alkollü içeceğinize para verdiğiniz ve mezelerin, yemeklerin açık büfe olarak sunulduğu etkinlik.
-savini - tiramisu ( başta da dediğim gibi bir kaç günlüğüne gidecek olan arkadaşlara verilmiş tavsiyeler barındırdığı için birbirlerine yakın yerlerde yemek, içme'yi denk getirmeye çalıştım. )
-mint garden cafe - kahvaltı için pek sevimli kafe.

-maruzzella pizzeria ( tamak tadına göre tabiki en iyi kararı değişir fakat bir çok yerinde pizza yemiş biri olarak en iyi pizzacı bu diyebilirim ki bu düşüncemi de bir çok italyan arkadaşta desteklemektedir. daha fazla pizza seçeneği vererek kafa karıştırmak istemiyorum:) )

gidilecek noktaları kayıt etmek ve offline olarak kolaycana bulmak için;

(bkz: maps2go)