bugün
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek13
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği13
- yoran insanların ortak özellikleri5
- çerçeve yasa3
- fetönün siyasi ayağı araştırlsın önergesinin reddi8
- apo hapisten çıkınca ak partililerin tepkisi8
- türkiye ve 7 ülkeden israil'e ortak tepki5
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- bursa2
- kısa boylu olmak6
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı11
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- 15 temmuz tiyatro mu7
- arkadaşlar naber ya7
- ciddi düşünülen kızın dünya düz demesi6
- arkadaşlar çok acıktım2
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- zarok tv2
- emret komutanım albayın kızı suzi6
- nickaltı perileri2
- bakın solcular2
- erdogan'a suikast timi itirafı8
- kaç cm diye soran kuzen2
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı18
- sozlüğün en yakışıklı erkeği olmam5
- hanbelilik2
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı11
- velvet hanım ile kahve içmek7
- ülkemde başı açık kadın görmek istemiyorum6
- sevgiliye hitap şekilleri6
- ezel2
- batıl inançlar5
- yeni parti'ye bağış yapanların yüzde 50'yi geçmesi4
- fetoyla barışılsa alkışlayacak kitle3
- futbol5
- 11 ağustos 2026 sturm graz fenerbahçe maçı4
- renault 9 broadway12
- sturm graz6
- fenerbahçe6
- zara3
- yapmak istenip de yapılamayan şeyler3
- mason greenwood10
- 37 yaşında ilk kez seks yapan konyalı2
- öğretmenlerin nöbeti5
- kırmızı kaka6
- ispanya8
- kasetçalar dinlemiş efsanevi nesil4
- 6 ağustos 2026 sigara zammı3
- sözlük yazarlarının iyi insanlar olması2
ismet zeki eyüboğlu'nun saygı adlı bir yazısında ele aldığı tanımdır.
bakıyorsunuz biraz ün yapan ,toplumda ilgi ceken bir yazar, bir cizer alıyor eline kalemi yazıyor ağzına gelenleri.büyük büyük yargılar veriyor. kendine olan güveni,kendine olan sevgiyi sarsan yazılar bunlar. yazarlığı ile,tutumu ile ün kazanmış,toplumda bir yer sağlamış da bu yerin değerini,önemini bilmiyor.kendi yetki sınırları dışına cıkıyor,yargıc gibi yargılamaya kalkıyor okuyucuyu.onu etkilemek istiyor,onu kendi gibi düşündürmek,kendini bir ölcü olarak benimsetmek istiyor.daha okuyucuya sunulmamış bir yazıyı,bir yapıtı göklere cıkarıyor,radyoda,televizyonda boy gösteriyor,dergilerde gazetelerde acıklamalar yapıyor, bildiriler dağıtıyor, konuşmalar yapıyor. sözün kısası gercek bir aydına yakışmayan ne varsa yapıyor. kimsenin okuyucuyu etkisi altına almak, onun değer duygularını önyargılarla cizgisinden saptırmak hakkı yoktur.
kimse alınmasın ,gocunmasın,tedirgin olmasın söylediklerimden. belli bir kimseyi,belli bir olayı göz önüne alarak yazmadım bu yazıyı. icinde bulunduğumuz durumun genel cizgilerini yönünü belirtmek icin yazdım.kendilerinde bir değer varsa bu "kuşak" olmakla değil,ortaya bir düşünce ürünü,sanat yapıtı koymakla gösterilir,öyle düşünüyorum ben..evet 1950 kusağı bostur,başarısızdır,düzensizdir,dağınıktır,sözün kısası "edebiyat esnafı", edebiyat particisidir.
bakıyorsunuz biraz ün yapan ,toplumda ilgi ceken bir yazar, bir cizer alıyor eline kalemi yazıyor ağzına gelenleri.büyük büyük yargılar veriyor. kendine olan güveni,kendine olan sevgiyi sarsan yazılar bunlar. yazarlığı ile,tutumu ile ün kazanmış,toplumda bir yer sağlamış da bu yerin değerini,önemini bilmiyor.kendi yetki sınırları dışına cıkıyor,yargıc gibi yargılamaya kalkıyor okuyucuyu.onu etkilemek istiyor,onu kendi gibi düşündürmek,kendini bir ölcü olarak benimsetmek istiyor.daha okuyucuya sunulmamış bir yazıyı,bir yapıtı göklere cıkarıyor,radyoda,televizyonda boy gösteriyor,dergilerde gazetelerde acıklamalar yapıyor, bildiriler dağıtıyor, konuşmalar yapıyor. sözün kısası gercek bir aydına yakışmayan ne varsa yapıyor. kimsenin okuyucuyu etkisi altına almak, onun değer duygularını önyargılarla cizgisinden saptırmak hakkı yoktur.
kimse alınmasın ,gocunmasın,tedirgin olmasın söylediklerimden. belli bir kimseyi,belli bir olayı göz önüne alarak yazmadım bu yazıyı. icinde bulunduğumuz durumun genel cizgilerini yönünü belirtmek icin yazdım.kendilerinde bir değer varsa bu "kuşak" olmakla değil,ortaya bir düşünce ürünü,sanat yapıtı koymakla gösterilir,öyle düşünüyorum ben..evet 1950 kusağı bostur,başarısızdır,düzensizdir,dağınıktır,sözün kısası "edebiyat esnafı", edebiyat particisidir.
Gündemdeki Haberler