bugün

sungur savran

baskın oran, fuat keyman ve ahmet insel'i marksizmi yeniden tartışmaya çağırmıştır.

radikal iki'den;
Çoğu Radikal iki okurunun bilebileceği gibi, biz yukarıda anılan yazarları "sol liberal" olarak nitelediğimiz bir ekolün mensubu kabul ediyoruz. Kanaatimiz, AB ve AKP konusundaki yanılgıların, sol liberalizmin doğasından kaynaklandığıdır. Yani burada basit bir değerlendirme hatası yapılmamıştır, sol liberalizmin felsefi, teorik ve siyasi öncülleri, söz konusu yazarları kaçınılmaz biçimde bu hatalara sürüklemiştir.

Bu yazarları ve Radikal iki'nin benzer düşünen bütün yazarlarını bu konularda bir tartışma başlatmaya çağırıyoruz. Yapılması gereken ya eski tezlerin hâlâ doğru olduğunu göstermektir ya da özeleştiri yapmak.

Bitirirken tartışmaları stereotiplere indirgemekten hoşlananlara hatırlatalım: Bu satırların yazarı, 28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007 muhtıralarına şiddetle karşı çıkmış olan, bugün de AKP'ye karşı açılmış kapatma davasını Batıcı-laik kampın gülünç bir girişimi olarak gören biridir. "Ulusalcılar" ile uğraşmak elbette kolaydır. Biz ise Radikal iki yazarlarını Marksizm ile tartışmaya çağırıyoruz.

http://www.radikal.com.tr...77085&Date=13.05.2008