bugün

suriye iç savaşı

Savaş... iki satırlık sözlük anlamına sıkışıp kaldık. Üzerine konuşurken en ufak ürperti bile hissetmiyoruz çoğu zaman. Çok uzak geliyor bizim her günü ayrı koşuşturmayla geçen hayatlarımıza. Savaşın etkisini yaşayanları acımasızca hor görüyoruz. Neden kalıp ülkelerinde savaşmıyorlar ki vatanları için!?! Düzenimizi bozdular!.. Medeniyetten yoksun insanlar!..

Halbuki demokrasi ne güzel,insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları ne kadar önemli. Basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, azınlık hakları, lgbt hakları... Medeni batı doruk noktada. Orta doğu bataklık...

istiklâl şairinin yazdığı gibi medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.
Bu canavarlar kendi çıkar ve rahatları için afrika'da sömürülmedik ülke bırakmadı. Bu canavarlar daha 40 sene öncesine kadar siyahi insanlara köle muamelesi yaptı. Bu canavarlar madenler için, petrol için iç savaş çıkarmaktan, insanları katletmekten geri durmadı. Ülkelerinde vatandaşları refah içindeydi ama sömürdükleri yerde insanları karın tokluğuna bile çalıştırmadılar. Ve dahi bu canavarlar bizlere medeniyet satmaya da hep devam ettiler.

Yakın zamanda Arap Baharı.. Şimdi suriye... Sizin bataklık dediğiniz topraklar medeniyetin en üst noktasının eseridir. işte bu canavarların eseri... (+15)

görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel