bugün

islamda faiz

hahaha. islam ın yetemediği konulardan biri daha.

islam çıktıgı zamandaki faiz ile 21. yydaki faiz birbirinden cok farklı. yedinci yuzyılda kredi diye bir sey yok. dunyadaki para miktarı sabit. altın yani. eger elinde cok para varsa kesinlikle birini ya da birilerini fakir etmissin demektir.

oysaki kredi diye bir sey var 21. yy da. yani banka sistemi olusturulduktan sonra kredi denen sey de olusturuldu. bankaya 1 para yatırsan banka 9 kredi verebiliyor, parayı bildigin dagıtıyor anlayacagın. zenginlestigin zaman baskasının elinden para calmıyorsun. paran miktar olarak bankada varmıs gibi gozukuyor. sen de parayı nakit olarak cekmeye calısmadıkca kredi kartı vb. kullandıkca sıkıntı yasamıyorsun.

neymiş islam butun alemlere ve zamanlara yollanmısmıs. mıs. o zaman soyle ozetleyeyim. o super allah bankaların verdigi kredi sistemini ongorup de islam ı ona gore yollayamamış.
© copyright 2005 - 2026