bugün

nurşen mazıcı

ölen insanlar üzerinden şehit edebiyatı yapıp halkın manevi yönünü sömüren kan emicilerin karşısında kimseden korkusu olmadan görüşlerini objektif bir açıdan belirtmiş ve bunun üzerine haber türk yayınından kovulmuştur. kadının kafası kesilmiş er olayı dışında hiçbir provakatif beyanı yok, olayı sadece fetonun askerleri geldi darbe yapmaya çalıştı gibi sığ ve yüzeysel bir açıdan almıyor gayet akılcı çözümler sunarak krizi çözümlemeye çalışıyor, üzerine bir de bilimsel kimliğini muhafaza etmeye çalışarak bunu yapıyor fakat karşısındaki rte yalayıcıları çıkıp ' sen niye ölü diyorsun şehit demiyorsun, alın bunu yayından böyle saçmalık olmaz bik bik bik ' diyerek konuyu getirilmek istenen yerden epey saptırarak amaçlarına ulaşıyorlar, benim izlediğimde olayın özeti bu.

' doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ' atasözünün bu kadar yakıştığı bir olay son zamanlarda ne izledim ne duydum. hayır kovmuşsun bir de üstüne şov yapıyorsun ' bakın habertürk izleyicileri Nurşen hanımı yayından aldık aman ha bize saldırmayın ' diyerek. hoş, burada kabahat biraz da Nurşen hocadadır. çünkü yayına çıkarılacağı insanları önceden bilip, beyanlarını buna göre kullansaydı daha anlaşılır olacaktı.

ben kendisini uzun yıllardır takip eden, dinleyen, kitaplarını okuyan biri olarak o gece ölen insanlara üzüldüğünü hissedebiliyorum fakat bunun ajitasyonunu yapmayacak kadar da objektif bakabilir olaylara ki bir profesöre de bu yakışır.

kadın doktora tezini askeri darbeler üzerine yapmış, uzun yıllardır memlekette örgütlenen cemaatler konusunda araştırmalar yapmış bu hain saldırıda fikri sonuna kadar dinlenilmesi gereken yegane insanlardan biridir.