bugün

dumur olaylar

hamsi hayvan degildir. evet ben böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. bir ingiliz, bir italyan, bir de temel değil. tamamı üniversite öğrencisi bu olaydaki kişilerin... olay şöyle gelişmiştir:

5-6 üniversite öğrencisi gece vakti sıkılıp isim-şehir oynamaya karar verir. sıra h harfindedir. süre biter ve cevaplar okunmaya başlar. sıra hayvandadır. ben hamsi derim, bu cevap başka kimsede olmadığı için 10 puan yazarım haneme. ama o da ne bir arkadaş hamsi hayvan değil der? peki nedir o zaman? hamsi balıktır. balık ne a.q? cevap: balık bir canlıdır. lan canlıdır tamam ama o canlı dediğin hayvandır.
yok anlatamadım bir türlü. tüm arkadaşlar oy birliğiyle hamsiyi hayvanlıktan çıkardılar o gün. hamsi o günden beri kendi başına bir tür, cins, ırk olarak ya da her ne hedeyse olarak yaşamını sürdürüyor. o da bi şey değil olan benim 10 puanıma oldu.

tabi burada çıkarılacak konu benim isim-şehir'de o gece başarılı olamayışım değil eğitim sistemimizin ne halde olduğudur. ingilizce derslerine beden hocalarının girdiği bir ülkede bunlar çok garip şeyler değil. heralde bizim arkadaşların biyoloji dersine felsefe hocası ya da psikolojici girmiş? hamsiyi bu kadar sınıflar üstü bir konuma getirmek nereden bakarsan bak önemli bir şartlandırmayı, geniş düşenebilmeyi ve elbette neden ulan neden hamsi hayvandır sorusunu sormayı gerektirir.

ama ahdim var. bir daha aynı ortamda isim şehir oynarsak eşyaya yazacam hamsiyi. ona da bi şey desinler de göreyim?
güncel Önemli Başlıklar