bugün

osman ozguven

halkevleri tarafından Osman Özgüven e gönderilen mektup:

Sayın Osman ÖZGÜVEN;

Dikili ilçesinde uygulamaya koyduğunuz 10 tona kadar kullanılan sudan ücret alınmaması uygulamasını ve hemen sonrasında hakkınızda açılan "görevi kötüye kullanma" suçlamasını basından takip ettik. Ne yalan söyleyelim çok şaşırmadık. Çünkü eğitim, sağlık, barınma, enerji, ulaşım gibi en temel insani hizmetlerin piyasalaştırılmaya çalışıldığı bir dünyada ve bu anlayışla hareket eden bir hükümetin iktidarda olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Başbakanı, halkın yararına hizmet üretmeyi değil; IMF, DB gibi emperyalist kurumların politikalarını uygulamayı kendisine görev bilen bir ülkede, halkın yararına çalışan insanların yargılanmasıyla karşı karşıyayız.

Yaptığınız uygulamalarda ekmek fiyatlarını düşürmekten, ücretsiz ulaşım ve ücretsiz sağlık hizmeti sağlamaya kadar halkın yararına hizmetler üretiyorsunuz ve suçlamalar karşısında "bunlar suçsa suç işlemeye devam edeceğim" diyorsunuz.

Sayın başkan, bizler Halkevciler olarak bu "suç"a ortak olduğumuzu söylemek istedik. Yıllardan bu yana eğitim, sağlık, barınma, ulaşım, enerji gibi temel hizmetlerin kamusal hizmetler olması gerektiğini söylüyor ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede bir çok suçlamayla, yargılamayla, baskıyla karşılaşıyoruz. Yani onlara göre suç işliyoruz. Ama tıpkı söylediğiniz gibi bunlar suçsa bizler de bu suçu işlemeye devam edeceğiz.

insanca yaşam adına yaptığınız bu çalışmaları destekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Sevgilerimizle...

Halkevleri Basın Merkezi