age of empires 3

age of empires 3 asian dynastiesoynayan biri olarak, tavsiyem osmanlıyı alın. her dakika köylü üretiyor. bildiğiniz üzere bu oyunda en hızlı şekilde ekonomik kalkınmayı sağlamak için köle elzem. et ve altın istemeden bedavaya çiftçi sahibi olmak efendi olmanın verdiği en büyük mutluluk.
ve hemen sur yapın. bence denizli bölümlerde oynamanız en iyisi olur. hemen saldırıya uğramazsınız. bütün işçileri odun kesmeye yollayın, en çok kullanacağız yapı malzemesi odun olduğundan mütevellit. odun da 5000 lere geldiğinizde hemen bu işçileri et ve altın üreten çiftlikler yaparak çalıştırın. her çiftliğe 2 çiftçi yollayın, fazla çiftçi göndermek size para veya et kazandırmıyor. 10 tane et çiftliği ile 10 tane altın çiftliği kurun. 40 tane işçinizi buraya yönlendirin. geriye 160 kişi hakkınız kalacak bununla. 5 tane top ocağı kurarak top basın. geriye kalanın hepsini asker yapın. surların etrafına burçları dikin, onlar savunma anlamında çok iyiler. denizli bir bölümde oynuyorsanız, kazandığınız bütün odunlar ile gemi yapın. bildiğiniz gibi ingiltere donanmaları ile dünyaya hükmetti. sizde oyundan yola çıkarak donanmayı fullleyin. benim en iyi bölümüm amazon. ortadan akan nehir iki ülkenin birbirine saldırma imkanını minimize ediyor. donanmanız iyi ise hemen karşı ülkeye geçip, askeri üs kurun ücra bir köşede. ordunun belli bir kısmını da oraya yollayın. donanmanın bir kısmı da yanınızda bulunsun. oraya da liman yapın. sahi donanmayı ve askeri hızlı basmak için meskenleri çok yapın, en az 6 şar tane inşa edin.
ve kesinlikle altınınız ve etiniz 50000 sınırına yaklaşamadan savaşa başlamayın, sadece savunma yapın. tıpkı, KÜTAHYA – ESKiŞEHiR MUHAREBELERi'nden sonra ki süreç gibi. güzünüzü tamamlayana kadar ve düşmanı yıpratana kadar bekleyin. denizel bölümde savaşıyorsanız. hemen donanmayı ve askerleri aynı anda taarruz ettirin. ölen askerlerinizi sürekli yenileyin.
ve zafer sizin eseriniz olacaktır.