bugün

turkcell 4 5g

turkcell'in 4.5g için download hızı saniyede 375mb imiş. reklamlarında öyle diyor. başka bir reklamında ise 4.5g için sunduğu internet paketleri arasında 1gb'lik paket de var. yani aylık 1000mblık paket. 375mb hızla 1000mb'lık paket 3 saniyede bitiyor.

turkcell bizle dalga mı geçiyor acaba. ne versek parasını ödeyip razı oluyorlar diye artık dalga geçmeye başladı galiba. yüzde bilmem kaçı ruslara ait olan bu şirket de rusya politikasına mı hizmet etmeye başladı yoksa.

4.5g denince biz püfür püfür sonsuz hızla, sınırsız internete girebileceğimiz AKK'sız terabayt (TB) boyutunda paketler 1gb'lık paketle sırıtarak karşımıza çıktı gene turkcell. tam o sırıtırken suratının ortasına indireceksin yumruğu.züğürt ağa filminin efsane repliği ile "üçün üçünü beklerken aldık mı üçün birini."

gene devlet lisansı ile korunan şımarık şirketlerin şımarıklığının ve vatandaşla dalga. "başında bakanlığın yumruğu olmayınca haram süt emmişlikleri ortaya çıktı" bu şirketlerin. (dönüş filminin efsane repliklerinden biri.*)

3 saniye süren internet paketi nedir ya? bu aynen bugatti veyron'a benziyor. bugatti veyron da saatte 350km hızla gidebiliyor. ama deposunun tamamı 13 dakikada bitiyor. o duruma benziyor. yani bu paketlerle turkcell 4.5g ancak bugatti veyron'u olanlara mantıklı geliyor.

edit: birileri kaliteli demiş. yahu ne kalitesi. 3 saniyelik internetten kalite mi beklenir. alsın kalitesini başına çalsın. bu resman geri zekalı yerine koymadır. insanın zekasına hakarettir.

edit: 3 saniye değil 21 saniye