bugün
- the merich10
- horoz hayası çorbası3
- kadim kültürler4
- erkeklerin giderek feminenleşmesi9
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak8
- 1 saatte 10 bira içmek19
- tembel ve çalışmayan insan16
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- gocusuz sözlük5
- cabrio mercedes süren kadının arabasına atlamak2
- arkadaşlar beni gammazlayın6
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- bir üniversitenin kötü olduğunu anlama yolları2
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- sözlük kızlarının kombinleri20
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip5
- bira cips6
- velvet vs nervio19
- sözlük kızlarının burunları3
- şeytan6
- age of empire 23
- kısık sesle hapşıran erkek2
- gammazların sanki biraz şey olması2
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- cristiano ronaldo dos santos aveiro2
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- ömer hayyam3
- kalpte velvele yaratan güzel yazar4
- sözlük kızlarının aletleri2
- binlerce dansöz var3
- laptop5
- kafanızdaki ses4
- yazarların çocukken en sevdiği çizgi film4
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- sudekiray7
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- aga be şarkılar5
- cin çarpma hikayeleri2
- arkadaşlar nasılsınız2
- kaçak elektrik kullann bölgelern elektriğin kesmek4
- sözlük kızlarının göbek delikleri2
- maden suyu4
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- zam2
- ispanya20
- ismet'in çok hızlı entry girmesi3
- tarot bakabilen sözlük yazarları3
- oytun erbaş3
üzerine birçok oyun oynanan hala da oynanmaya devam edilen ülkedir. geçmişten beri çıkar çatışmaları uğruna kıyıma uğrayan hala da uğramaya devam eden ülkedir. soğuk savaş dönemi süresince iki süper güç olarak gösterilen amerika ve rusya'nın milyarlarca dolar akıttığı, soğuk savaş bitmiş olmasına rağmen daha fazla paraların akıtıldığı ülkedir...
tanım kısmı açısından kurulabilecek çok az cümle vardır afganistan için. çünkü son 50 yıllık tarihinde hiç rahat bırakılmamıştır. sovyetlerin zamanında giriştiği işgal hareketi boyunca amerika hükümeti ve cia afgan mücahitlere para ve silah yardımında bulunmuştur. ancak bu doğrudan olan bir silah yardımı olmamıştır bu süreç çok sıkıntılı geçmiştir. işin ilginç tarafı yardım eden açısından sıkıntılı geçmiş olmasıdır. amerika yardım yapabilmek için mısır, israil, pakistan gibi ülkelerden onay ve bilgi almak için 2 sene harcamıştır. çünkü yardım ederken kendi iç dinamiklarini de sarsmamak istemiştir. bu konuda kendimizden bir örnek vermek gerekirse, bizim bir dış odaklı bir operasyona asker göndermemiz ise sadece 1 hafta sürmektedir. ve şehit olanlara başsağlığı diler gazi olanlara aylık para bağlarız bu şekilde çözeriz işi. neyse konumuza dönecek olursak amerika 1 milyar dolarlık silah yardımı yapmıştır afganlara, tabii sovyetlerin vurulması şartıyla ki öyle de olmuştur. silah yardımlarından sonra afgan mücahitler 2 sene içerisinde 200 den fazla sovyet helikopterini 100 e yakın sovyet tankını 50 ye yakın sovyet uçağını ve birçok sovyet askerini öldürmeyi başarmıştır. ve daha sonrasında sovyetlerdeki iç dinamiklerin tersine dönmesiyle afganistan'ın işgal hareketi durdurulmuş ve geri çekilinmeye başlanılmıştır.
günümüze gelecek olursak pek de bir şeylerin değişmediğini görürüz. sadece işgalci güç ve para yardımı yapan devletler rollerini değişmişlerdir. üstelik artık kimse kimseden bir şeyler sorar durumda da değildir. bm de karışmıştır işin içine sadece. bir de türk ordusundan kolluk kuvvetlerde görevler üstlenmiştir ve her kuvvet değişimi türkiye'de alkışlarla -ki neyi alkışladığını pek de bilmeyen milletiz biz- karşılanmaktadır. neyse hayırlısı olsun ne diyelim..!
tanım kısmı açısından kurulabilecek çok az cümle vardır afganistan için. çünkü son 50 yıllık tarihinde hiç rahat bırakılmamıştır. sovyetlerin zamanında giriştiği işgal hareketi boyunca amerika hükümeti ve cia afgan mücahitlere para ve silah yardımında bulunmuştur. ancak bu doğrudan olan bir silah yardımı olmamıştır bu süreç çok sıkıntılı geçmiştir. işin ilginç tarafı yardım eden açısından sıkıntılı geçmiş olmasıdır. amerika yardım yapabilmek için mısır, israil, pakistan gibi ülkelerden onay ve bilgi almak için 2 sene harcamıştır. çünkü yardım ederken kendi iç dinamiklarini de sarsmamak istemiştir. bu konuda kendimizden bir örnek vermek gerekirse, bizim bir dış odaklı bir operasyona asker göndermemiz ise sadece 1 hafta sürmektedir. ve şehit olanlara başsağlığı diler gazi olanlara aylık para bağlarız bu şekilde çözeriz işi. neyse konumuza dönecek olursak amerika 1 milyar dolarlık silah yardımı yapmıştır afganlara, tabii sovyetlerin vurulması şartıyla ki öyle de olmuştur. silah yardımlarından sonra afgan mücahitler 2 sene içerisinde 200 den fazla sovyet helikopterini 100 e yakın sovyet tankını 50 ye yakın sovyet uçağını ve birçok sovyet askerini öldürmeyi başarmıştır. ve daha sonrasında sovyetlerdeki iç dinamiklerin tersine dönmesiyle afganistan'ın işgal hareketi durdurulmuş ve geri çekilinmeye başlanılmıştır.
günümüze gelecek olursak pek de bir şeylerin değişmediğini görürüz. sadece işgalci güç ve para yardımı yapan devletler rollerini değişmişlerdir. üstelik artık kimse kimseden bir şeyler sorar durumda da değildir. bm de karışmıştır işin içine sadece. bir de türk ordusundan kolluk kuvvetlerde görevler üstlenmiştir ve her kuvvet değişimi türkiye'de alkışlarla -ki neyi alkışladığını pek de bilmeyen milletiz biz- karşılanmaktadır. neyse hayırlısı olsun ne diyelim..!
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar