bugün
- mesleki yaşama merkezi denetleme2
- yörük kızı15
- kız düşürmenin kısa yolu15
- sözlük kızlarının entrylerinin hep artılanması13
- uludağ sözlük size ne kattı24
- mercimek çorbası içen kadın14
- sarı şeker yargılanmalıdır16
- ismail kartal12
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü19
- bir kadını taşımanın zorluğu10
- pum pum çorbası6
- pankek mi pişi mi10
- sözlüğün en masum yazarları16
- otobüs camına yaslanan kafanın titremesi6
- cübbeli ahmet hükümetin maşası mı sorunsalı9
- fusya semsiyeli yabanci26
- sikişirken sigara içen kadın5
- yemeğe bulyon koyan insan7
- sarımsak yiyen kız6
- atatürk ü sevme zorunluluğu10
- zuhal olcay'a aşık olmak7
- arkadaşlar larissa kim12
- sarapci koala43
- serhat kılıç22
- seks yapmanın aslında çok iğrenç bir eylem olması6
- s'i l v'e r m'i s t26
- nervio21
- hesabın yüzde 10 undan daha az bahşiş veren tip10
- pandela 38
- türkiye13
- sözlükteki gammazlar lobi si11
- pizza6
- bir kızın aşkı size naptırabilir9
- uyudunuz mu4
- arkadaşlar bi bakar mısınız4
- hamarat kadın5
- tarihteki en kanlı savaşlar3
- karnı doydukça yemeğe kusur bulan insan5
- bir insanın yüzüne söyleyemeyeceğin şeyler4
- dinlenme tesisi soğuğu5
- hoşçakal uludağ sözlük7
- artı oy yalakalığı5
- atatürk ün türk olmadığı gerçeği7
- arkadaşlar acıktık mı sanki5
- koca sözlüğün fusya'ya yenilmesi8
- tai lung45
- taşaklı erkek4
- şarapçının birden tayyipçi olması10
- sözlükte kendini sibel can diye tanıtan nineler9
- recep tayyip erdoğan11
son zamanlarda üzerinde çok fazla düşündüğüm kafamı patlatacak derece de zihnimi yoran kavram. nedir bu devlet. vatan mı toprak mı millet mi ulus mu anayasada tanımı yapılan milliyetçilik kıyafeti mi insanın kendine yakışanı giymesi mi yoksa halkın kendi kendini yönetmesi mi.
öyle we dont nid dı edükeyşin lı fak dı sistemli falan bi muhabbet değil bu platonik bir hezayan kanımca. devleti sevmem gerektiği konusunda sağlam argümanlarla büyüttüm ben kendimi. benim için her zaman ' kardeşim hükümet farklı devlet farklı, hükümete sövüyorsan söv devlete sövme' idi tartışmalara ket vurma yumruğum ve hep işe yarardı hep aynıydık çünkü.
neydi lan bu hükümet. altında kırmızı çizgi çıkmadan adını bile yazamadığım. 'Hükûmet' yazmalısın çünkü. devlet'in küçük kardeşi mi bu. evet sevdik biz devlet denen kurumu. can verenler oldu. yani öyle bir şey ki o şey için ölenler oldu. 'şey'ler için ne kadar çok ölüyor insan. ama kendisi için hiç yaşamıyor. osmanlar var mesela adı osman olan birinden kötülük bekleyemiyorum nedense oysa çok piçlik yapan osman gördüm ama hala adı osman olanlarda bir saflık var gibi. osmanlarda seviyor bu devleti ama devlet sevmiyor osmanları, beni de sevmiyor bu devlet bence seni de.
galiba devlete duyduğumuz aşk platonik bir sevdaydı. biz onu hep sevdik ama o bizi hiç görmedi. bu ülke de güzel insanlar var güzel osmanlar var. üzülmeyi hak etmeyen insan gibi yaşamayı hak eden osmanlar var. osmana ayakkabılarını parlattırdığı vedatlar kadar ayakkabı parlatan osmanların da insan gibi yaşamaya hakkı var.
edit: osman
--spoiler--
osman
--spoiler--
öyle we dont nid dı edükeyşin lı fak dı sistemli falan bi muhabbet değil bu platonik bir hezayan kanımca. devleti sevmem gerektiği konusunda sağlam argümanlarla büyüttüm ben kendimi. benim için her zaman ' kardeşim hükümet farklı devlet farklı, hükümete sövüyorsan söv devlete sövme' idi tartışmalara ket vurma yumruğum ve hep işe yarardı hep aynıydık çünkü.
neydi lan bu hükümet. altında kırmızı çizgi çıkmadan adını bile yazamadığım. 'Hükûmet' yazmalısın çünkü. devlet'in küçük kardeşi mi bu. evet sevdik biz devlet denen kurumu. can verenler oldu. yani öyle bir şey ki o şey için ölenler oldu. 'şey'ler için ne kadar çok ölüyor insan. ama kendisi için hiç yaşamıyor. osmanlar var mesela adı osman olan birinden kötülük bekleyemiyorum nedense oysa çok piçlik yapan osman gördüm ama hala adı osman olanlarda bir saflık var gibi. osmanlarda seviyor bu devleti ama devlet sevmiyor osmanları, beni de sevmiyor bu devlet bence seni de.
galiba devlete duyduğumuz aşk platonik bir sevdaydı. biz onu hep sevdik ama o bizi hiç görmedi. bu ülke de güzel insanlar var güzel osmanlar var. üzülmeyi hak etmeyen insan gibi yaşamayı hak eden osmanlar var. osmana ayakkabılarını parlattırdığı vedatlar kadar ayakkabı parlatan osmanların da insan gibi yaşamaya hakkı var.
edit: osman
--spoiler--
osman
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar